koei-ps3-akce-s-kurosawovym-scenarem-zije
Novinka KOEI: PS3 akce s Kurosawovým scénářem žije

KOEI: PS3 akce s Kurosawovým scénářem žije

sleepless.

sleepless.

8. 4. 2009 10:47
Reklama

Je vidět, že Duke Nukem Forever komplex není jen syndrom vývojářů západních a nevyhýbá se i tvůrcům z Asie, tentokrát z Japonska. Před čtyřmi zimami, vlastně už před pěti, ohlášený akční titul Ni-Oh od KOEI měl vyjít v roce 2006. Kdysi to byl PS3 launchový titul. Kdysi. A když už všichni dávno zapomněli na (tehdy) pěkný trailer z E3 2005, tak se KOEI pro Famitsu vyjádří, že se na Ni-Oh stále pracuje a omlouvá se za nedostatek nových informací.

Takže hurá ne? Ne tak docela, protože KOEI vedle potvrzení neustávajícího vývoje opomněla Famitsu sdělit nové informace. Pořád tedy platí, to co jsme o hře psali už před několika lety. Jde o akční příběh blonďatého samuraje, který je však pouze napůl Japonec, což určitě bude hrát jistou roli. A tento fešný geroj bude skrze krev a drsné hlášky hledat cestu, která by jej vedla mimo životní dráhu vytyčenou už dopředu osudem. Navíc se chudák bojovník zřejmě nevyhne ozbrojenému střetu se svým vlastním otcem. Ten osud.

Za zmínku stojí, že v roce 2004 se hra Ni-Oh jmenovala Oni, a mělo jít o jednu část obrovského projektu, který zahrnoval stejnojmenný film dle scénáře Akiry Kurosawy. Jenže pak zřejmě došlo k potížím, o filmu se přestalo mluvit úplně, hra byla přejmenována a nakonec sami vidíte, že zatím nevyšla. Vlastně tedy není jasné, jestli si Ni-Oh ještě pořád drží alespoň malou inspiraci Kurosawovým scénářem/námětem. Ono by vůbec asi bylo lepší, kdyby tomu tak nebylo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama