"Zpětná kompatibilita nemá vliv," říká Zelnick
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka "Zpětná kompatibilita nemá vliv," říká Zelnick

"Zpětná kompatibilita nemá vliv," říká Zelnick

Pavel Makal

Pavel Makal

18. 6. 2019 14:36 9
Reklama

Zpětná kompatibilita na konzolích je tématem, které se opakovaně řeší s blížícím se nástupem nové generace. Pro řadu hráčů je možnost zahrát si na nové konzoli i starší hry zásadní, jiní zas říkají, že chtějí hrát nové hry a na ty staré už prostě třeba nemají čas. Informace ze Sony i Microsoftu potvrdily, že příští generace jejich zařízení zpětnou kompatibilitu nabídne. Strauss Zelnick, výkonný ředitel Take-Two Interactive, v tom ale žádnou zvláštní výhodu nevidí.

Zelnick se na toto téma rozpovídal v rozhovoru pro magazín Games Industry. Uvedl, že ve zpětné kompatibilitě vidí smysl především z marketingového hlediska. Praktický účel ale podle něj nemá. "Nevidím, že by zpětná kompatibilita měla nějaký zvláštní vliv," prohlásil Zelnick.

Možnost zahrát si starší hry je podle něj zajímavá především pro opravdové herní historiky, pro ostatní hráče je ale návrat například k předminulé generaci velkou výzvou. Staré hry podle něj nejsou něčím, po čem by velká masa hráčů toužila. 

Zelnick si klade řečnickou otázku, zda by firmy podobnou službu poskytovat měly, a odpovídá si kladně. V situaci, kdy bude na trhu dostatek platforem, na které bude snadné starší hry portovat, to podle něj i Take-Two začnou dělat, stejně jako se v minulosti začaly kolorovat staré černobílé filmy a díky rozličným streamovacím službám jsou nyní snadno k dostání. Zároveň ale říká - pokud nejste extrémním filmovým fanouškem, na kolik tak starých filmů se pravidelně díváte?

Hernímu průmyslu samozřejmě sluší možnost volby, kterou si v případě zpětné kompatibility nejvíce užívají hráči na PC. Microsoft v současné generaci udělal velký krok kupředu a nabídl slušnou knihovnu her ze své minulé a předminulé konzole, od příští generace očekáváme plnou zpětnou kompatibilitu jak u Xboxu, tak u PlayStation. Jak moc o tuto službu stojíte vy? Jste rádi, že si svou knihovnu her budete moci přenést dál, nebo se naopak těšíte, že nová generace bude další milník, po kterém nebudete mít chuť se vracet? Dejte nám vědět v komentářích!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama