Známe první detaily next-gen verzí FIFA 21
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Známe první detaily next-gen verzí FIFA 21

Známe první detaily next-gen verzí FIFA 21

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 11. 2020 16:31
Reklama

Letošní ročník FIFA 21 byl sice hodnocen poměrně rozporuplně, jeden fakt mu ale nikdo neupře. Jde o první díl, který zároveň potěší i hráče na nové generaci konzolí. Studio EA Sports se konečně podělilo o první detaily týkající se nové verze.

Předně si připomeneme, že hru dostanou bezplatně všichni majitelé původní verze (na PS4 a Xbox One) v rámci takzvaného “dvojího nároku”. Ten platí od 4. prosince, kdy hra vychází, až do vydání FIFA 22. Hráči si na novou generaci konzolí mohou přenést veškerý postup včetně uložených her z kariéry, Volta nebo postupu v režimu Ultimate Team.

Gabe Zaro na blogu PlayStation také láká na novinky spojené s implementací ovladače DualSense konzole PlayStation 5. Jednotlivé prvky hry by měly být mnohem “citelnější”, ať už se jedná o tyčky, fyzické souboje nebo tvrdé střety. Zajímavé je, že i FIFA využije adaptivní odpor spouští - souvisí s únavou hráčů. S vyčerpáním hráčů bude stoupat tvrdost a odpor triggeru. Poslední novinkou exkluzivní PlayStationu 5 jsou Activity Cards, které hráčům umožňují přímo z menu konzole naskočit do oblíbených režimů.

Další novinky už se týkají i konzolí Xbox Series. Samozřejmě nesmí chybět óda na rychlost nových SSD disků, která je nicméně na konzolích patrná i v současné verzi. Velmi proklamovaná je technologie LiveLight Rendering, která má zajistit velmi uvěřitelné nasvícení jednotlivých stadionů. Zároveň má nějakým způsobem pracovat s efekty pnutí svalů jednotlivých hráčů a vykreslovat jejich vlasy na základě jednotlivých pramenů. 

Studio chce hráče potěšit i úpravami atmosféry. K dispozici bude nová kamera GameCam, prý inspirovaná tím, jak fungují kamerové záběry při skutečných živých přenosech. Aktualizace se dočkají cutscény otevírající zápasy, autoři slibují například diváky, kteří proudí tunely na tribuny. V rámci nových Big Goal Scenes máme také být svědky bujarých oslav klíčových gólů. Hráči i diváci budou v rozhodujících momentech křepčit jako o život.

Známe první detaily next-gen verzí FIFA 21
i Zdroj: Hrej.cz

Nechybí ani obligátní zmínka o 700 nových animacích, upravené fyzice míče a zlepšení chování “mimo hru”. Sportovci, kteří zrovna přímo nebojují o míč si tak třeba budou utírat pot, rozdýchávat dlouhý sprint nebo komunikovat se spoluhráči. Cílem je přirozený a lidský pocit z počínání týmu.

FIFA 21 na Xbox Series a PlayStation 5 se dočkáme 4. prosince.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama