Zítra v Praze začíná Game Developers Session. Nabídne přes 40 řečníků i výstavní část
i Zdroj: Tisková zpráva
České hry Novinka Zítra v Praze začíná Game Developers Session. Nabídne přes 40 řečníků i výstavní část

Zítra v Praze začíná Game Developers Session. Nabídne přes 40 řečníků i výstavní část

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 9. 2022 12:38

Už zítra začíná jedna z nejvýznamnějších herních akcí pořádaných v České republice. Vývojářský summit Game Developers Session tentokrát přivítá více než 40 zajímavých řečníků z různých oborů herního vývoje a různých zemí světa. Na návštěvníky čekají i ukázky připravovaných titulů. Akce pokračuje i v sobotu.

Reklama

  • Zítra a pozítří proběhne 20. ročník Game Developers Session
  • Vystoupí 40 řečníků z Čech i zahraničí, akce se po dvou letech koná fyzicky

Pořadatelé upozorňují na to, že se akce vrací po dvouleté pauze způsobené pandemií koronaviru. Konkrétně se vrací její offline část, protože v letech 2020 a 2021 proběhla alespoň online. Webkamery ale přítomnost v přednáškových sálech a osobní kontakt nenahradí. Jubilejní dvacátý ročník tak opět proběhne na místě, tentokrát na druhém břehu Vltavy v prostorech Národního domu na pražském Smíchově.

“Přednášky se ujme například herní veterán Benjamin Bauer (Plan A Collective), který má na kontě tituly ze série Crysis, Splinter Cell či Far Cry. Neméně významným hostem je Leszek Szczepański (Guerrilla Games). Ten se rozpovídá o pozadí vývoje jednoho z nejlépe hodnocených titulů letoška – akční adventury Horizon Forbidden West. Zkušený PR expert Pawel Miechowski zase návštěvníkům přiblíží, jak ponurá a v současnosti velmi aktuální válečná hra This War of Mine zasáhla svět vrcholné politiky. Jedním z vrcholů konference pak bude vystoupení kreativního ředitele Paula Barnetta ze studia Wargaming, který pracoval na titulech jako Warhammer Online či World of Tanks,” lákají v oficiální tiskové zprávě pořadatelé.

Chybět ale nebudou ani čeští vývojáři. Dobře známý Daniel Vávra bude referovat o designu úkolů, Ivan Buchta z Bohemia Interactive přiblíží vývoj Arma Reforger, Jakub Vavřík (Hangar 13) zase zavzpomíná na stavbu Lost Heaven z první Mafie.

Součástí akce bude i konference Asociace českých herních vývojářů, na které budou představena aktuální statistická data o lokálním herním průmyslu. Ve výstavní části zase dostanou prostor nezávislí vývojáři v rámci Indie Game Expa. 

Návštěvníci z řad veřejnosti můžou získat vstupenky za 3500 korun, případně VIP vstupenku s přístupem do speciálního salonku a balíčkem merche za 4900 korun. Studující návštěvníci můžou získat třicetiprocentní slevu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama