Zemřel český profesionální hráč Karel “Twisten“ Ašenbrener. Bylo mu 19 let
i Zdroj: Lance Skudrich / Riot Games
Valorant Novinka Zemřel český profesionální hráč Karel “Twisten“ Ašenbrener. Bylo mu 19 let

Zemřel český profesionální hráč Karel “Twisten“ Ašenbrener. Bylo mu 19 let

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 6. 2023 13:02 7

Progamingová organizace Team Vitality na sociálních sítích oznámila, že v noci na včerejšek zemřel český esportovec Karel Ašenbrener, známý pod přezdívkou Twisten. Bylo mu teprve devatenáct let a patřil k nejtalentovanějším hráčům střílečky Valorant. Pravděpodobně spáchal sebevraždu.

Reklama

  • Ve věku 19 let zemřel profesionální hráč Valorantu Karel “Twisten“ Ašenbrener

Na začátky Twistena na nejvyšších úrovních progamingu zavzpomínal na sociálních sítích známý streamer Nikolai "Mazarini" Lazarev. Ten se se začínajícím Twistenem potkal při jednom z menších turnajů a ohromen jeho schopnostmi jej pozval do svého týmu Kings of Sosnovka, kde získával první týmové zkušenosti. Později úspěšně hájil barvy elitních českých týmů eSuba a Entropiq. Přes německou BIG se nakonec dostal do francouzské organizace Vitality, která patří k nejsilnějším v Evropě i na světě, připomíná magazín Playzone.

Jeho dřívější prohlášení ale naznačovala, že v osobním životě bojuje s vážnými depresemi a jediným vysvobozením jsou právě esportové úspěchy a podpora organizací, kterých byl součástí. Svůj boj s psychickou nemocí ale podle dostupných informací ukončil v noci na včerejšek. Na sociálních sítích se těsně před půlnocí zřejmě rozloučil sdělením “dobrou noc”

Na hráče nyní vzpomíná celá řada kolegů, spoluhráčů, trenérů i bývalých protivníků a esportových organizací. Ti se shodují na tom, že šlo o extrémně talentovaného, vstřícného a upřímného člověka.

Pokud nyní zažíváte neodbytné sebevražedné myšlenky a obáváte se o svůj život nebo máte tendenci si ublížit, zavolejte na Linku první psychické pomoci 116 123. S řešením jakýchkoliv, i vážných problémů vám může pomoci specializovaný web Národního ústavu duševního zdraví sebevrazdy.cz.

Podle NUDZ si v průměru v České republice každý den vezmou život až tři lidé. Často jde o osoby mezi 15. až 24. rokem života, kde tvoří sebevraždy čtvrtinu všech úmrtí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama