Želvy nindža se zase vrátí na herní obrazovky. Půjde o adaptaci komiksu The Last Ronin na styl God of War, kde přežil jen jediný z bratrů a hledá pomstu
i Zdroj: IDW Publishing
Novinka Želvy nindža se zase vrátí na herní obrazovky. Půjde o adaptaci komiksu The Last Ronin na styl God of War, kde přežil jen jediný z bratrů a hledá pomstu

Želvy nindža se zase vrátí na herní obrazovky. Půjde o adaptaci komiksu The Last Ronin na styl God of War, kde přežil jen jediný z bratrů a hledá pomstu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

25. 3. 2023 07:15

Po loňském úspěchu arkádového bojování v Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge čeká Želvy nindža další hra. V současné době se připravuje temná a dospělá hra Teenage Mutant Ninja Turtles, která bude autentickou adaptací oblíbeného grafického románu The Last Ronin – příběhu, kde po katastrofě přežije pouze jeden ze čtyř bratří.

Reklama

  • Značku Želvy nindža po loňském Shredder's Revenge obohatí další hra
  • Paramount Global oznámil, že chystá AAA adaptaci podle komiksu The Last Ronin
  • Příběh nás převede do krunýře posledního přeživšího bratra

Zprávu přinesl magazín Polygon, který se tak dozvěděl v rozhovoru s Dougem Rosenem, senior viceprezidentem pro hry a talenty ve společnosti Paramount Global. Rosen popisuje hru jako akční singleplayerové RPG, které se v jádru inspiruje současnými díly God of War a bere si na paškál temnou příběhovou linku, kterou věrně zpracovává.

Hra prý cílí především na starší skupinu hráčů a zaměří se pouze na jednu z želv, za níž budeme moci ovládat všechny čtyři ikonické zbraně jednotlivých postav (konkrétně se jedná o Leonardovy katany, Donatellovu hůl bó, Raphaelovy bojové vidlice sai a Michelangeovy nunčaky). Vývojáři naznačují, že by to hru mělo otevřít více bojovým stylům.

Jak už jsme nicméně řekli, hra bude úzce adaptovat události z The Last Ronin, což je pětidílná minisérie komiksů vyšlá v roce 2020 a tvořená spoluautorem původního TMNT Kevinem Eastmanem. Děj pro ty, kdo ho neznají, můžeme bez zásadnějších spoilerů popsat tak, že jde o poslední zbývající želvu, kterak se potýká s touhou po pomstě (její identita zůstala v díle neodhalena až do jeho samotného závěru, takže ji zde přirozeně nebudeme prozrazovat). Jedná se o situaci, kdy v dystopickém New Yorku vládne po převratu Trhačův vnuk Oroku Hiroto, přičemž mistra Třísku a tří ze čtyř želv zmasakroval klan Foot, takže poslední želva hledá spravedlnost.

Ačkoli má být hra tedy už z tého povahy tedy hra o jedné hratelné postavě, a to právě té, která přežila, Rosen naznačil, že ostatní by se mohly ve hře objevit také – a sice formou hratelného flashbacku. Pokud jde pak naopak o jiné projekty, které Paramount u TMNT chystá, ani k těm Rosen nezůstal slepý. Společně s tím, že hru podle The Last Ronin označil za unikátní projekt, jenž se bude oproti jiným ubírat jiným směrem, prohlásil i to, že se Paramount zaměří i na tvorbu jiných her, jež zase připraví na míru různým divákům i různým věkovým skupinám. Nechtěl však prozradit, které týmy na nich pracují. Ani v případě adaptace The Last Ronin tak např. nevíme, komu byl projekt svěřen, až na to, že Paramount měl podle Rosena najít vhodného partnera.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama