Zakladatelé Supermassive Games opouštějí studio
i Zdroj: Supermassive Games
Novinka Zakladatelé Supermassive Games opouštějí studio

Zakladatelé Supermassive Games opouštějí studio

Dominik Tománek

Dominik Tománek

1. 2. 2024 17:00

Po více než patnácti letech odcházejí zakladatelé úspěšného studia Supermassive Games, které stojí za hrami jako Until Dawn nebo The Quarry.

Reklama

  • Supermassive Games opouštějí zakladatelé Pete a Joe Samuelsovi
  • Důvodem jsou zdravotní problémy jednoho z nich 

Zakladatelé studia Supermassive Games a bratři Pete a Joe Samuelsovi oznámili, že oficiálně odcházejí ze studia, které založili před více než 15 lety. Studio Supermassive se mezi fanoušky proslavilo svými strhujícími interaktivními dramatickými hrami, které se poprvé výrazně proslavily hrou Until Dawn z roku 2015. Poté vývojáři vytvořili sérii Dark Pictures Anthology zahrnující několik epizodických verzí a také hru The Quarry z roku 2022, která se dočkala uznání kritiků a byla nominována na několik cen.

Pete Samuels ve svém prohlášení uvádí jako hlavní důvod svého rozhodnutí rozloučit se zdravotní důvody a vyjadřuje svůj obdiv k týmu Supermassive. Samuels také prozrazuje, že po odchodu bratrů převezme funkci nového generálního ředitele dosavadní předseda představenstva Avalanche Studios Robert Henrysson.

Po více než 15 letech ve funkci generálního ředitele společnosti Supermassive Games jsem přijal velmi těžké rozhodnutí odstoupit ze své funkce a opustit firmu. Mé rozhodnutí je výhradně ze zdravotních důvodů a nebylo přijato jen tak. Jsem a vždy budu hrdý na to, co jsme s Joem Samuelsem před lety založili, a jsem plný obdivu k týmu Supermassive a k úžasným věcem, kterých dosáhl.

Odchod přichází v době, kdy má studio na cestě několik zásadních titulů. V roce 2024 by mělo dorazit pokrčaování Little Nightmares 3 a společně s Behaviour Interactive také vydat The Casting of Frank Stone, příběhový spin-off hry Dead by Daylight pro jednoho hráče. Studio Ballistic Moon zase pracuje na oznámené vylepšené verzi Until Dawn pro PS5 a PC. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama