Za vyprodání Switche můžou i boti
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Za vyprodání Switche můžou i boti

Za vyprodání Switche můžou i boti

Radek Raudenský

Radek Raudenský

20. 4. 2020 04:00 11
Reklama

Po celém světě je nyní velká sháňka po konzolích všeho druhu, přičemž v USA je nyní nemožné koupit Nintendo Switch. Dle webu Motherboard za to mimo jiné mohou i automatizovaní boti, kteří prohledávají obchody a volné kousky okamžitě vykupují.

Tzv. „Bird Bot“ je open-source programem, který se na internetu objevil a ihned sklidil obrovskou slávu. Jeho tvůrce s tím ale vůbec nepočítal. „Já a můj kamarád jsme se bavili o tom, že bychom mohli předprodávat Switch, a v jednu chvíli mi kamarád s přezdívkou Bird řekl, ať udělám bota. No a jsme tady.“

I když podobných programů je na internetu spousta, Bird Bot byl prý mezi prvními, který se soustředil pouze na konzoli od Nintenda, a navíc byl zdarma k použití. Toto chování ale kromě nedostatku na trhu přirozeně vedl ke zvýšení cen, a někde prodejci konzoli nabízí i za dvojnásobek ceny. Komunita okolo těchto botů se navíc často chlubí svými úlovky, a zatímco někdo se může marně pokoušet najít jeden volný kus, uživatelům botů přivážejí kurýři plné krabice.

Za vyprodání Switche můžou i boti
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama