Z Blizzardu odešel šéf vývoje Diablo 4 a další dva vysoce postavení designéři
i Zdroj: Blizzard
Diablo IV Novinka Z Blizzardu odešel šéf vývoje Diablo 4 a další dva vysoce postavení designéři

Z Blizzardu odešel šéf vývoje Diablo 4 a další dva vysoce postavení designéři

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 8. 2021 10:32

Ve společnosti Activision Blizzard dochází k dalším personálním změnám. Po výměně prezidenta Blizzardu nyní probíhají změny na nižších, ale přesto velmi důležitých postech. Konkrétně o práci přišel ředitel vývoje Diablo 4 Luis Barriga, šéfdesignér Jesse McCree a designér pracující na World of Warcraft Jonathan LeCraft. Zatím není jasné proč.

Reklama

  • Z Blizzardu odešli Luis Barriga, Jesse McCree a Jonathan LeCraft
  • Není jasné proč
  • Šlo o vysoce postavené designéry, Barriga byl ředitelem projektu Diablo 4

S informacemi přišel jako první web Kotaku, který se dostal k interní komunikaci ve firmě. Všichni tři vývojáři byli odstraněni z firemních kanálů a Slacku. Později je potvrdil tiskový mluvčí Blizzardu v mailové korespondenci. „Máme velkou, talentovanou zásobu vývojářů a prázdná místa už byla nahrazena adekvátními novými lídry. Jsme si jisti naší schopností dalšího vývoje, přinášet úžasné zážitky našim hráčům a pokračovat dále abychom zajistili bezpečné, produktivní pracovní prostředí pro všechny,“ oznámil.

Bývalý šéf projektu Diablo 4 Luis Barriga
i Zdroj: Hrej.cz
Bývalý šéf projektu Diablo 4 Luis Barriga

Konkrétní důvod pro odchod autorů stále není znám, změny ale přicházejí v návaznosti na kauzu týkající se údajného sexuálního obtěžování a diskriminace žen na pracovišti. Server Kotaku připomíná, že Jesse McCree byl v roce 2013 vyfocen v kontroverzním apartmánu, kde řada zaměstnanců firmy (mimo jiné také Alex Afrasiabi, který byl v žalobě přímo jmenován a zmínky o něm byly následně z WoW odstraněny) popíjela a pózovala s portrétem herce Billa Cosbyho, který už v té době čelil několika obviněním ze sexuálního zneužívání a znásilnění.

Změny vývoj, z hlediska hráčů, pravděpodobně nijak neovlivní.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama