Xbox potvrdil, že čtyři exkluzivní hry vyjdou na konkurenčních konzolích
i Zdroj: Xbox
Novinka Xbox potvrdil, že čtyři exkluzivní hry vyjdou na konkurenčních konzolích

Xbox potvrdil, že čtyři exkluzivní hry vyjdou na konkurenčních konzolích

Dominik Tománek

Dominik Tománek

16. 2. 2024 08:30

Microsoft potvrdil, že čtyři nejmenované exkluzivní hry pro Xbox budou vydány i na konzolích Playstation 5 a Nintendo Switch.

Reklama

  • Phil Spencer potvrdil, že Xbox chystá převést 4 hry na ostatní konzole
  • Tituly nejmenoval, ale podle zvěstí jde o Hi-Fi Rush, Grounded, Sea of Thieves a Pentiment
  • Starfield a Indiana Jones and the Great Circle zůstanou exkluzivní pro Xbox 

Vše začalo minulý měsíc, když se začaly šířit zvěsti o tom, že hit Hi-Fi Rush od Tango Gameworks  a pirátská Sea of Thieves mají být portovány na konkurenční platformy PlayStation 5 a Nintendo Switch. V komunitě však vypukla hysterie a začaly se šířit další zprávy o tom, že se na PlayStation 5 chystají i větší exkluzivní hry jako Starfield, Halo Infinite nebo Gears of War. Dokonce i některé z nejdůležitějších AAA her pro Xbox plánovaných na rok 2024, jako je Senua's Saga: Hellblade 2 a Indiana Jones and the Great Circle. 

Rozhodli jsme, že na ostatní konzole přineseme čtyři hry - jen čtyři hry, nikoliv změnu naší zásadní exkluzivní strategie…

Phil Spencer, Sarah Bond a Matt Booty se tak v reakci na tyto události sešli v nejnovějším podcastu od Xboxu, aby představili budoucí plány značky. Spencer oznámill, že Xbox plánuje uvést čtyři své exkluzivní hry na jiné platformy, ale také zdůraznil, že to nebude znamenat úplnou změnu exkluzivní strategie Xboxu. Nepotvrdil sice, o jaké hry se jedná, ale upřesnil, že dvě z nich jsou tituly menšího rozsahu a další dvě jsou live service. Spencer také potvrdil, že Starfield a připravovaný, velmi očekávaný Indiana Jones and the Great Circle zůstanou exkluzivní pro Xbox (a PC). 

Spencer sice hry nejmenoval, ale zvěsti z předchozích týdnů naznačují, že by mělo jít o Hi-Fi Rush, Grounded, Sea of Thieves a Pentiment. V podcastu sice prohlásil, že strategie exkluzivity konzolí Xbox se nezmění, ale také připustil, že v budoucnu bude v celém odvětví pravděpodobně méně her exkluzivních pro jednu platformu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama