Windows 10 propojí PC a Xbox One
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Windows 10 propojí PC a Xbox One

Windows 10 propojí PC a Xbox One

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

21. 1. 2015 18:49 9
Reklama

V rámci dnešního představování několika nových produktů firmy Microsoft (zejména Surface ve formě 84palcové televize se 4K rozlišením si dáme líbit) by mohlo snadno zapadnout to, že do nadcházejících Windows 10 se chystá Xbox One aplikace.

Ta nabídne kromě prohlížení achievementů a možnosti spouštět Win10 nativní hry přímo z ní také přímé streamování her z Xbox One, který se musí nacházet poblíž. Aplikace se chystá kromě stolních počítačů a notebooků také na tablety z rodiny Surface.

Propojení má být stoprocentní, to znamená, že bude fungovat připojení gamepadu k PC/notebooku/tabletu a ovládání Xboxu přímo skrz rozhraní. Rovněž půjde spouštět všechny nainstalované aplikace, dokonce bude možné i ukládat záběry z hraní a následně je přímo v rámci Windows editovat a publikovat na sociálních sítích.

Příjemné je také to, že skrz aplikaci bude možné Xbox One vypínat a zapínat, tudíž odpadá vstávání od PC. Nové funkce, exkluzivní pro operační systém Windows 10, bychom se měli dočkat v druhé polovině tohoto roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama