WarnerMedia se odděluje od AT&T. Zábavní průmysl čeká fúze zábavního giganta s Discovery
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka WarnerMedia se odděluje od AT&T. Zábavní průmysl čeká fúze zábavního giganta s Discovery

WarnerMedia se odděluje od AT&T. Zábavní průmysl čeká fúze zábavního giganta s Discovery

Radek Raudenský

Radek Raudenský

18. 5. 2021 11:57

Zábavní průmysl čeká další obrovskou akvizici, respektive spojení gigantů. Společnost AT&T, vlastnící celou skupinu WarnerMedia, totiž oznámila dohodu se společností Discovery na rozdělení divize. AT&T se podle dohody oddělí od WarnerMedia, přičemž Discovery se s WarnerMedia spojí do „premiové, samostatné globální zábavní společnosti“, která má údajně soupeřit s konkurencí ve formě Netflixu či Disney+.

Reklama

  • Gigant AT&T kývnul na odloučení Warner Media
  • Společnost se spojí s Discovery
  • Společně vytvoří novou společnost, která má konkurovat Netflixu či Disney+
  • Osud herních studií je zatím neznámý

AT&T za odloučení WarnerMedia získá 43 miliard dolarů (cca. 900 miliard korun) a 71 procent akcií nové společnosti. Zatímco AT&T tím získá peníze pro nasazení nové technologie v rámci komunikačních služeb, Discovery získá přístup k obrovskému katalogu filmů, seriálů, streamovacích služeb a nakonec i her. Jak zmiňuje mluvčí, výsledkem této fúze není to, že Discovery vlastní WarnerMedia – zkrátka vzniká nová společnost, ve které bude WarnerMedia figurovat bok po boku s Discovery.

Pojďme se soustředit na to, co se může změnit z hledsika her. Web IGN se zeptal zástupců společnosti AT&T na několik otázek, přičemž došlo i na Warner Bros. Interactive, které vlastní všechna herní studia. Dle AT&T je WBIE součástí dohody, ale pouze částečně - přesné detaily tak neznáme. Co se tvorby her týče, je pravděpodobné, že změny vývoj sérií nijak neovlivní. IGN ale zmiňuje například studio TT Games a jeho sérii LEGO her – problémem je, že WarnerMedia nemají příliš blízký vztah s výrobcem Lego – tuto spolupráci totiž umožňoval zejména Universal. 

Jaká je tedy budoucnost her od WB Games, NetherRealm, Rocksteady či Avalanche? To zatím můžeme jen spekulovat a je pravděpodobné, že bude ještě nějakou chvíli trvat, než bude situace okolo her konkrétnější. Pro zábavní průmysl zatím existují zásadnější otázky – co bude se zpravodajským gigantem CNN, jak budou vedle sebe fungovat HBO Max a Discovery+ a jak se ředitel nové společnosti David Zaslav (bývalý ředitel Discovery) popasuje s portfoliem takových značek, jako HBO, Warner Bros., DC Comics, Discovery, Food Network a dalších.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama