Wargaming pomáhá svým ukrajinským kolegům, věnoval prostředky Červenému kříži
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Wargaming pomáhá svým ukrajinským kolegům, věnoval prostředky Červenému kříži

Wargaming pomáhá svým ukrajinským kolegům, věnoval prostředky Červenému kříži

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 3. 2022 11:52

Vývojářské studio Wargaming, provozující velmi populární free-to-play tituly World of Tanks a World of Warships, pomáhá svým zaměstnancům pobočky v ukrajinském Kyjevě. V souvislosti s aktuálně probíhajícím válečným konfliktem na území země společnost oznámila, že poskytuje všem místním zaměstnancům a jejim rodinám maximální podporu. Také finančně přispěla humanitární organizaci Červený kříž.

Reklama

  • Wargaming pomáhá svým zaměstnancům v Kyjevě
  • Také věnoval milion dolarů humanitární organizaci Červený kříž
  • Zároveň ze svých řad vyhodil kreativce, který podporoval ruskou stranu

„Ve společnosti Wargaming je bezpečnost našich zaměstnanců nejvyšší prioritou. V současné době pomáháme a podporujeme našich více než 550 kolegů: poskytujeme jim náhradní ubytování, předčasné výplaty mezd, dodatečné prostředky na pomoc při cestování a přemístění. Pomáháme rodinám našich zaměstnanců při cestách do sousedních zemí a organizujeme pro ně ubytování,“ uvedlo studio v oficiální tiskové zprávě. 

Vedle toho také věnovalo jeden milion dolarů (v přepočtu zhruba 22,5 milionu českých korun nebo 30 milionů hřiven) ukrajinské pobočce humanitární organizace Červený kříž. Dle slov Wargamingu by tak měly finance posloužit ukrajinským lékařům a dalším účelům zdravotní podpory obětí konfliktu. Vedle toho avizuje, že je připraven humanitárně podporovat i dále.

Herní průmysl reaguje na situaci na Ukrajině, tvůrci This War of Mine podpoří humanitární pomoc
i Zdroj: Hrej.cz

Herní průmysl reaguje na situaci na Ukrajině, tvůrci This War of Mine podpoří humanitární pomoc

Řada především evropských herních studií reaguje na současné události ve východní Evropě. Invaze ruských vojsk na území…

25. 2. 2022 11:34

Samotné studio Wargaming zároveň vyhodilo kreativního ředitele Sergeje Burkatovského. Ten na Facebooku veřejně vyjádřil podporu armádě Ruské federace. Studio nejdříve upozornilo na to, že jde o osobní názor tvůrce, který “se kategoricky neshoduje s postojem firmy”. Burkatovskij o den později na Facebooku uvedl, že už ve Wargaming nepracuje.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama