Walmart chystal vlastní cloudovou službu. Epic Games jí v emailu chválilo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Walmart chystal vlastní cloudovou službu. Epic Games jí v emailu chválilo

Walmart chystal vlastní cloudovou službu. Epic Games jí v emailu chválilo

Radek Raudenský

Radek Raudenský

5. 5. 2021 11:35

Google Stadia už je tu s námi pár let. V době jejího spuštění se spekulovalo, že vlastní cloudovou službu bude chtít provozovat snad každé studio – jasnou vizi měl Microsoft s xCloudemd, existovala služba GeForce Now, spekulovalo se ale i o Bethesdě a dalších herních studiích. Nyní vychází najevo, že se do tohoto pole chtěl nebo pořád chce pustit i Walmart.

Reklama

  • Obchodní řetězec Walmart chystá či chystal vlastní cloud
  • Prozrazují to dokumenty ze sporu Apple vs. Epic Games
  • Spoluzakladatel EG Mark Rein jí chválil

Informace o této službě opět unikly z dokumentů zveřejněných v rámci soudního sporu Epic Games vs. Apple, přičemž se o něm zmiňuje jeden z emailů spoluzakladatele Epic Games Marka Reina. O možnosti vlastního cloudového řešení populárního obchodního řetězce se sice spekulovalo v roce 2019, nic ale nebylo potvrzeno a zdálo se, že nic takového nakonec nespatří světlo světa.

Hrál jsem Walmart demo na Androidu a ten zážitek byl jako při hraní na PS4, mnohem kvalitnější než hraní na Androidu či iOS. Taky to (stream pozn. red) dokázali posílat na počítač v reálném čase (stream videa přeskočil na obrazovku PC instantně) a hrál jsem to tam taky. Opět, bylo to neporovnatelné ať jsem hrál na Surface Pro, nebo nějakém rozbitém notebooku co tam měli oni,“ píše Rein ve svém emailu.

Dále spoluzakladatel tvrdil, že je služba násobně lepší než Stadia. Zároveň běžela na Windows a měla tak fungovat podobně jako GeForce Now. Současný osud projektu ale není jasný – dle webu The Verge měl být vývoj pozastaven kvůli pandemii koronaviru. Rein se ale v emailu jasně zmiňuje, že to Walmart s cloudem myslel vážně a služba se ve vývoji nacházela už několik let.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama