Vznikají remaky prvních dvou dílů Max Payne v koprodukci Remedy a Rockstar Games
i Zdroj: Steam / Remedy Entertainment
Max Payne Novinka Vznikají remaky prvních dvou dílů Max Payne v koprodukci Remedy a Rockstar Games

Vznikají remaky prvních dvou dílů Max Payne v koprodukci Remedy a Rockstar Games

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 4. 2022 08:22 1

Finské studio Remedy Entertainment oznámilo, že pracuje na remaku prvních dvou titulů ze série Max Payne. Ty do značné míry Remedy proslavily a zároveň patří k přelomovým third-person střílečkám. Na novince autoři pracují se svými partnery z Rockstar Games a poběží na enginu Northlight.

Reklama

  • Max Payne se vrátí v remaku prvních dvou dílů
  • Poběží na enginu Northlight, vyjde na současné konzole a PC, bude mít AAA rozpočet
  • Zatím nevíme kdy

Šéf Remedy Tero Virtala v tiskové zprávě připomíná, že má Max Payne řadu fanoušků jak mezi hráči, tak i přímo ve studiu. První dvě hry vyšly v letech 2001 a 2003 a ikonické jsou, vedle charismatického a cynického hlavního hrdiny se zálibou v alkoholu a prášcích proti bolesti, i pro využití zpomalení času.

V roce 2012 pak vyšel třetí díl, za kterým už ale Remedy nestáli a vyvíjen byl přímo v dílnách Rockstaru. Vedle toho také v roce 2008 vznikl nepříliš kvalitní film s Markem Wahlbergem a Milou Kunis v hlavních rolích.

Remake má přinést původní atmosféru, akční hratelnost a zajímavý, tragický příběh fanouškům, i úplně novým hráčům. Dle tiskové zprávy dorazí na PC, PlayStation 5 a Xbox Series, a rozpočet by měl být podobný, jako u ostatních velkých projektů Remedy. Tvůrci tedy do hry vkládají nemalé naděje. Projekt bude pohánět engine Northlight, stejně jako starší tituly Quantum Break, Control nebo singleplayerovou kampaň CrossfireX.

O remake byl okamžitě po jeho oznámení takový zájem, že fanoušci přetížili server investorů Remedy, kde byla přístupná tisková zpráva. Na staré Max Payne zavzpomínal i vizionář Elon Musk.

Důležitá otázka - kdy? - zůstává nezodpovězena.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama