Vývojáři Factoria upravují hru potřebám Steam Decku. Chtějí přinést plnou podporu ovladačů
i Zdroj: Hrej.cz
Factorio Novinka Vývojáři Factoria upravují hru potřebám Steam Decku. Chtějí přinést plnou podporu ovladačů

Vývojáři Factoria upravují hru potřebám Steam Decku. Chtějí přinést plnou podporu ovladačů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

27. 2. 2022 09:05

Jednou z mnoha her, jež Valve ověnčilo titulem ověřené funkčnosti na Steam Decku, bylo i české Factorio. Dítko Wube Software se po šesti letech strávených na Steamu a třech milionech prodaných kusů vydává tedy i mimo známé vody tradičního PC hraní. Je proto příhodné, že tvůrci popisují, jak jejich hra na handheldu běží.

Reklama

  • Vývojáři Factoria potvrzují, že hra na Steam Decku běží dobře
  • Jedinou překážkou je ovládání, u něhož experimentují s přidáním podpory ovladačů

Další z příspěvků vývojářů dává vědět, že si Factorio na softwarové úrovni dobře rozumí s linuxovým jádrem Steam Decku. Zařízení zvládá hru rozběhnout na 60 snímků za sekundu, přičemž baterie vydrží přibližně 5 hodin a 45 minut. Hlavní parametry testování pro dosažení tohoto výsledku byly nastaveny na průměrné nasvícení obrazovky, nativní rozlišení Steam Decku (1280x800), a průměrnou velikost obstarávané základny.

Jak už se u hry podobného ražení a preciznosti dá očekávat, určitým úskalím se ukázalo ovládání. Factorio bylo ostatně navrženo jen pro myš a klávesnici, kvůli čemuž je uživatelsky přívětivé rozvržení kláves vcelku problematické. Hráči mají být tudíž za současné situace připraveni na menší diskomfort, jenž se vývojáři pokusí eliminovat průběhem času.

Pokud nějakou chvíli počkáte, je podle tvůrců možné, že hra eventuálně obdrží i podporu ovladačů. Vývojáři jsou si prý dobře vědomi toho, že by tak pomohli nejen majitelům Steam Decku, ale i všem PC hráčům, jímž ovladač vyhovuje zkrátka více. Potenciální příležitost lze následně nalézat i na konzolích.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama