Vývojáře ze studia Blue Box trápí výhružky smrtí, tým se chce obrátit na policii
i Zdroj: Hrej.cz
Abandoned Novinka Vývojáře ze studia Blue Box trápí výhružky smrtí, tým se chce obrátit na policii

Vývojáře ze studia Blue Box trápí výhružky smrtí, tým se chce obrátit na policii

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

19. 10. 2021 09:00

Zaměstnanci studia Blue Box momentálně zažívají velmi těžké chvíle. Pracovní klima totiž narušují nenávistné vzkazy, jejichž autoři mnohdy překračují hranice zákona.

Reklama

  • Tým pracující na Abandoned čelí nenávistným vzkazům
  • Vývojářům došla trpělivost, hodlají se obrátit na policii

Letos v dubnu autoři představili Abandoned, exkluzivitu pro konzoli PlayStation 5. Na ni se ale bohužel začaly nabalovat bláznivé spekulace ohledně možného spojení se značkou Silent Hill, někteří lidé nabyli dojmu, že jde ve skutečnosti o projekt Hidea Kodžimy. A že vývojáři tyto domněnky několikrát popřeli, to už nikoho nezajímalo. Game designér Hasan Kahraman v této souvislosti naznačil, že spekulace negativně ovlivnily vývoj hry. 

Spekulace o spojení s Kodžimou negativně ovlivnily vývoj survival hororu Abandoned
i Zdroj: Hrej.cz

Spekulace o spojení s Kodžimou negativně ovlivnily vývoj survival hororu Abandoned

Když byl oznámen survival horor Abandoned, mnoho lidí v něm vidělo rukopis Hidea Kodžimy. Autoři ze studia Blue Box se sice…

10. 8. 2021 11:34

Tím to ale bohužel neskončilo. O závažnosti celé situace vypovídá příspěvek na Twitteru. “Posledních několik dní to pro nás bylo opravdu těžké. Výhružky smrtí stále přibývají online, ale bohužel také fyzicky. A to musí přestat! Čelili jsme jim několik měsíců, v posledních dnech se objevily znovu, obzvlášť v té fyzické formě. Něco takového ovlivňuje nejen náš tým, ale také každého v našem okolí - další podniky, rodiny a každého kolem nás,” stojí ve vyjádření. Tým se zároveň rozhodl, že je na čase začít spolupracovat s policií, je připraven předat důkazní materiály - IP adresy a kamerové záznamy.

Vývojáři v příspěvku dále zmiňují, že si plně uvědomují frustraci na straně hráčů, ke které možná sami přispěli, pro výhružky ale pochopení nemají. “Rozumíme vašemu zájmu o Abandoned a ceníme si ho, na hře tvrdě pracujeme. Na stránkách začneme vydávat pravidelné příspěvky, které můžete odebírat, zároveň budeme publikovat novinky spojené s hrou na našem Twitteru. Ale do té doby bychom vás chtěli poprosit, abyste nám dali prostor a nechali nás pracovat na Abandoned. Prosím. Děkujeme.”

Herní vývoj je sám o sobě velmi náročnou disciplínou, když ale člověk zároveň musí čelit podobným projevům nenávisti, to už musí pořádně zamávat s psychickým rozpoložením. Nezbývá než doufat, že upřímné vyjádření situaci uklidní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama