Vývojář vysvětlil, proč mají zbraně v Dead Island 2 omezenou životnost
i Zdroj: Dambuster / Deep Silver
Dead Island 2 Novinka Vývojář vysvětlil, proč mají zbraně v Dead Island 2 omezenou životnost

Vývojář vysvětlil, proč mají zbraně v Dead Island 2 omezenou životnost

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

30. 9. 2022 09:45

Na letošním Gamescomu se probudili k životu zombíci z Dead Island 2, hra se po letech ukázala v poměrně slušné formě, což fanouškům samozřejmě udělalo radost. K některým herním mechanismům ovšem zřejmě budou mít jisté výhrady.

Reklama

  • Zbraně v Dead Island 2 se po nějaké době zničí
  • Autoři chtějí zajistit, aby hráči více experimentovali
  • Slibují, že zbraní bude dostatek

Autoři ze studia Dambuster do hry implementovali kontroverzní mechanismus, který zajišťuje omezenou životnost zbraní. Ty se zkrátka v určitý moment rozpadnou, takže si budete muset neustále hledat nové. 

Design director Adam Duckett tento herní prvek obhajoval v nedávném rozhovoru pro magazín VG247. Vysvětlil, že studio chtělo dosáhnout jistého balancu, takže zatímco při využívání pistolí, pušek a dalších kvérů musí hráči počítat s omezeným množstvím střeliva, v případě zbraní na blízko musí myslet na jejich opotřebení.

Gamescomové dojmy z Dead Island 2 - herní i vývojové povstání z mrtvých
i Zdroj: Plaion

Gamescomové dojmy z Dead Island 2 - herní i vývojové povstání z mrtvých

Naprosté fiasko by nakonec mohlo dopadnout dobře. Dead Island 2, ještě před několika měsíci opovrhovaný projekt, byl znovu…

24. 8. 2022 22:23

Duckett v této souvislosti dodal, že chtějí hráče přimět k experimentování. Jednotlivé zbraně se dají modifikovat, připraveny jsou i různé perky. Byla by tedy škoda, pokud by hráči tyto možnosti ignorovali. Rozbíjení zbraní se navíc pojí se zajímavými momenty, Duckett zmínil situaci, kdy se čepel katany zasekne v lebce nepřítele, hráči zůstane v ruce pouze jílec. 

Jak to celé bude fungovat v praxi, to se dozvíme 3. února, kdy Dead Island 2 dorazí na PC a konzole PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series a Xbox One.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama