Vývojář přiblížil chování počítačem řízených postav v Kingdom Come: Deliverance 2
i Zdroj: Warhorse Studios / Deep Silver
KCD2 Novinka Vývojář přiblížil chování počítačem řízených postav v Kingdom Come: Deliverance 2

Vývojář přiblížil chování počítačem řízených postav v Kingdom Come: Deliverance 2

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

Druhý díl Kingdom Come: Deliverance bude v mnoha směrech propracovanější, autoři se zaměřili například na každodenní život NPC.

Reklama

  • Vedoucí skriptér Martin Ziegler promluvil o chování postav v Kingdom Come: Deliverance 2
  • Za běžných okolností budou dodržovat běžnou rutinu, budou se ale přizpůsobovat vlivům prostředí
  • Hlavní kampaň bude lineární, vedlejší úkoly zase více svobodné

O Kingdom Come: Deliverance 2 se s oblibou píše i v zahraničí, příkladem za všechny je nedávný rozhovor zveřejněný na blogu obchodu Epic Games Store. Vedoucí skriptér Martin Ziegler promluvil například o životě počítačem řízených postav.

Autoři v rámci dvojky okořenili jejich rutinu, nově budou reagovat na dynamické události, a to nehledě na to, zda je jejich součástí i samotný hráč. Jinými slovy – postavy si budou žít vlastním životem.

„Pokud je budete sledovat, uvidíte, že se chovají přesně tak, jak byste očekávali od skutečného člověka dané doby: snídají s ostatními, odcházejí ke své práci, možná trochu nakupují, večer se osvěží v hospodě nebo na procházce,” vysvětlil Ziegler. Ke krátkému přerušení programu dojde například ve chvíli, kdy se stanou svědky pouliční rvačky, když potkají známého nebo když se nachomýtnou k trestání provinilce na šibenici.

Někteří lidé obdrží Kingdom Come: Deliverance 2 úplně zdarma
i Zdroj: Warhorse Studios / Deep Silver

Někteří lidé obdrží Kingdom Come: Deliverance 2 úplně zdarma

Zkontrolujte si e-mailovou schránku, možná patříte mezi šťastlivce, kteří obdrží druhý díl Kingdom Come: Deliverance zcela…

Zároveň však mohou nastat situace, s nimiž se pojí výraznější změna v chování, třeba když v okolí dojde k násilnému činu či krádeži. „Možná zůstanou doma, než aby šli na pivo, možná s sebou budou nosit zbraň nebo budou volat po zvýšeném počtu hlídek v okolí. A tohle všechno se děje průběžně po celém světě, ať už jste u toho, nebo ne.”

Dále zmínil, že se mu líbí design úkolů. Zatímco ty hlavní budou více lineární, do vedlejších už designéři propašovali více svobody. Ziegler připomněl, že je Jindřich pouhým synem vesnického kováře, v tehdejší době tedy neměl tolik možností, jak ovlivnit dění kolem sebe. Autoři nicméně údajně našli správnou rovnováhu, Jindřich tedy i ve dvojce sehraje důležitou roli. 

Kingdom Come Deliverance 2 vyjde někdy během letošního roku na PC a konzolích Xbox Series a PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama