Výstava Czech Games Show v Tokiu představuje Japoncům český herní průmysl
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Výstava Czech Games Show v Tokiu představuje Japoncům český herní průmysl

Výstava Czech Games Show v Tokiu představuje Japoncům český herní průmysl

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 9. 2021 15:30 1

Od patnáctého září probíhá v Českém centru v Tokiu výstava Czech Games Show. Ta si klade za cíl přiblížit obyvatelům Japonska rozmanitou českou herní tvorbu, stojí na tvorbě studií Amanita Design, Bohemia Interactive, Madfinger Games nebo Warhorse Studios. Zajímavostí je, že jsou v pavilonu vystaveny i originální podklady pro Creaks a dosud nepublikované concept arty Adolfa Lachmana pro adventuru Machinarium.

Reklama

  • Výstava Czech Games Show v Českém centru v Tokiu ukazuje Japoncům český herní průmysl
  • K vidění je spousta místních her i souvisejícího umění a artefaktů
  • Poprvé jsou k vidění nepublikované kresby z Machinaria nebo tituly Happy Game a The Last Oricru

Vedle uměleckých i technických podkladů pro hry včetně série ArmA, Mafia, Beat Saber nebo Euro Truck Simulator si místní hráči mohou některé tituly přímo vyzkoušet. České hry v tomto ohledu reprezentuje třeba Machinarium, Samorost 3, Someday You’ll Return, mobilní tituly Dead Trigger 2, Monzo VR nebo výukové projekty Attentat 1942 a Svoboda 1945 univerzitního studia Karlovy univerzity Charles Games. 

Premiérově se na výstavě představují dva nejčerstvější produkty české herní scény - Happy Game od Amanity a RPG The Last Oricru týmu GoldKnights.

Zajímavostí je třeba to, že hudební podkres výstavy tvoří soundtracky Kingdom Come: Deliverance, Someday You’ll Return a atmosferických titulů Amanity Design.

„Českému hernímu průmyslu se totiž bezpochyby daří. V současnosti svým obratem dokonce silně převyšuje průmysl filmový. Ovšem zdaleka nejde jen business, herní průmysl se totiž řadí mezi kreativní odvětví, jelikož kromě programátorů, vývojářů skriptů a herních designérů jsou pro úspěšný vývoj hry potřební také grafici, scénáristé, animátoři či hudebníci. Kvalitní hry jsou tedy výsledkem spojení celé řady kreativních a kulturních oborů lidské činnosti a jako takové bez debaty patří do kulturní prezentace České republiky v zahraničí,“ zdůvodňuje konání výstavy organizace Ministerstva zahraničních věcí Česká centra, která tokijskou pobočku provozuje.

České centrum v Tokiu naleznete na místním velvyslanectví České republiky v jihovýchodní části čtvrti Šibuja.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama