Výroční edice Skyrimu je už i na Switchi. Hráči si však stěžují na neuspokojivý chod hry a navýšenou cenu 70 dolarů
i Zdroj: Bethesda
The Elder Scrolls V: Skyrim Novinka Výroční edice Skyrimu je už i na Switchi. Hráči si však stěžují na neuspokojivý chod hry a navýšenou cenu 70 dolarů

Výroční edice Skyrimu je už i na Switchi. Hráči si však stěžují na neuspokojivý chod hry a navýšenou cenu 70 dolarů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

1. 10. 2022 08:25

Když Anniversary edice Skyrimu vyšla loni v listopadu na PC a velké konzole, nedalo příliš práce dát si dva a dva dohromady a zjistit, že eventuálně zamíří i na obrazovku Switche. Koneckonců nebylo by to poprvé. Skyrim se tu se všemi DLC objevil už v roce 2017 a od té doby zde rozhodně patří k lepším portům, které si můžete zahrát. Nicméně, jak už jsme naznačili, čas jde nezadržitelně dopředu. Nová prémiová edice, kterou avizoval už PEGI rating, proto zamířila i na Switch, a to s novým obsahem a s prémiovou cenou.

Reklama


Přestože cena her na Switchi nezřídka stoupá nad ostatní verze, Výroční edice Skyrimu je jednou z mála her, která není balíčkem několika produktů, a i tak na Switchi stojí nad 60 dolarů. Samozřejmě s dodatkem, že majitelé starší verze zaplatí o něco méně. Pakliže se rozhodnou pro upgrade na novou edici, místo plných 70 dolarů zaplatí jen 20 dolarů, jako tomu bylo loni na PC a konzolích při upgradu ze Speciální edice.

Asi není nutné přemítat, že se tento pokus zrovna nesetkal s pochopením hráčů (pro reakce si stačí rozkliknout výše uvedené vlákno na Twitteru nebo zavítat na Reddit níže). Ačkoli je totiž standard 70 dolarů za hru u této konzolové generace nyní rozšířen více než dříve, je třeba si uvědomit, že Skyrimu je už téměř 11 let, a nacenění na roveň AAA novinek dává tedy smysl opravdu jen těžko. 

Vše současně zhoršují i početné informace o neuspokojivém technickém stavu. Řada videí z nové verze, jako je ta níže, otevřeně vyjevuje, že hra oproti původní verzi trpí na časté poklesy snímkové frekvence i padání hry.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama