Vyhazovy pokračují. Unity se chystá propustit až čtvrtinu zaměstnanců
i Zdroj: Unity
Novinka Vyhazovy pokračují. Unity se chystá propustit až čtvrtinu zaměstnanců

Vyhazovy pokračují. Unity se chystá propustit až čtvrtinu zaměstnanců

Dominik Tománek

Dominik Tománek

10. 1. 2024 08:00

Nejdříve zavedení a následné zrušení poplatků, potom propuštění. Dobré zprávy se v Unity nebudou objevovat ani letos. Společnost se totiž chystá propustit velkou část svých zaměstnanců.

Reklama

  • Unity plánuje propustit přibližně 25 % svých zaměstnanců 
  • Rok 2023 byl pro společnost náročný a plný kontroverzí
  • Jde o největší propouštění v Unity za poslední dva roky

Rok 2023 byl pro herní vývojáře mimořádně krutý. Podle odhadů o své místo přišlo minulý rok více než 10 000 zaměstnanců. Oznámení o propouštění napříč celým průmyslem chodila prakticky každý týden. A zatím to vypadá, že jinak tomu asi nebude ani letos. V negativním trendu totiž pokračuje i další výrazný hráč na trhu. Na řadu opět přišlo Unity, ve které se propouštění tentokrát dotkne přibližně 25 procent všech jejích zaměstnanců, tedy asi 1 800 lidí. Není však jasné, zda se jedná o samostatné propouštění nebo o doplnění již oznámeného snižování počtu zaměstnanců z loňského roku.

Společnost, která vyrábí populární herní engine Unity, ve zprávě pro Komisi pro kontrolu cenných papírů Spojených států amerických (SEC) uvedla, že k propouštění přistupuje „v rámci restrukturalizace a přeorientování se na svou hlavní činnost a s cílem zajistit si pozici pro dlouhodobý a ziskový růst.“

Unity se chystá na zeštíhlování. V rámci restrukturalizace dojde k propouštění
i Zdroj: Unity Software

Unity se chystá na zeštíhlování. V rámci restrukturalizace dojde k propouštění

V Unity se dějí velké věci. Zhruba před měsícem jsme informovali o výměně v křesle prezidenta společnosti, Johna Riccitiella…

13. 11. 2023 11:00
2

V listopadu Unity ve své zprávě za třetí kvartál oznámila propouštění, podruhé v roce 2023 a počtvrté za posledních 17 měsíců. Společnost tehdy uvedla, že změna generálního ředitele ji přiměla ke „komplexnímu posouzení“ jejích produktů a služeb s ohledem na využití stávajících zdrojů. Součástí tohoto procesu bylo i další snižování počtu zaměstnanců. Poslední oznámení společnosti je pak největším propouštěním v Unity za poslední dva roky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama