Vydavatelství 505 Games nechce opakovat chybu s next-gen upgradem Control
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vydavatelství 505 Games nechce opakovat chybu s next-gen upgradem Control

Vydavatelství 505 Games nechce opakovat chybu s next-gen upgradem Control

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

4. 9. 2021 10:10

Řadíte-li se mezi majitele Controlu nebo jedné z konzolí PlayStation 5 a Xbox Series, nejspíše vám neunikla kritika, jež se objevila při oznámení next-gen verze. Koneckonců vydavatelství 505 Games hráčům oznámilo, že jedinou cestou k bezplatnému upgradu, je pořízení Ultimátní edice. A to nehledě na vlastnění základní verze či všech DLC, které přišly po ní. Jak přesně na rozhodnutí pohlíží vydavatel s ročním odstupem, prozrazuje rozhovor pro GameIndustry.biz.

Reklama

  • Vydavatel vnímá podmínění upgradu Controlu zakoupením Ultimátní edice za nešťastné
  • V dalších hrách se chce podobnému přístupu vyvarovat

Nespojenost, kterou loni na podzim hráči projevovali, byla podle 505 Games oprávněná, byť doplňují, že učiněnými kroky udělali maximum pro uspokojení zákazníků. Nakolik jsou tato slova odpovídající skutečnosti, asi nikdy nezjistíme. Jediné oficiální informace, které máme, jsou totiž takové, že Remedy na pokyn vydavatele podmínili upgrade Controlu zakoupením nové edice kvůli tomu, že čelili neočekávané výzvě s technickou stránkou portu a absenci možnosti, jak situaci efektivněji řešit.

Jak už lze ovšem z titulku vytušit, zlepšení je na obzoru. Prvním případem, kdy se tak stane, bude loňská kyberpunková akce Ghostrunner, jejíž next-gen update dorazí zdarma koncem září, druhým pak Assetto Corsa Competizione, u níž se téže péče dočkáme v příštím roce. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama