Východoevropské fantasy The Thaumaturge se kvůli přílišné konkurenci opět odkládá
i Zdroj: Fool's Theory
Novinka Východoevropské fantasy The Thaumaturge se kvůli přílišné konkurenci opět odkládá

Východoevropské fantasy The Thaumaturge se kvůli přílišné konkurenci opět odkládá

Dominik Tománek

Dominik Tománek

13. 2. 2024 10:00

Fanoušci si na evropské RPG The Thaumaturge budou muset ještě chvíli počkat. Tvůrci se totiž rozhodli strategicky odložit původně plánované vydání.

Reklama

  • Poprvé byla hra odložena v prosinci, teď přichází druhý termín
  • Nové datum vydání je stanoveno na 4. března 2024
  • Hra už je podle autorů hotová, jde o strategické rozhodnutí 

Izometrické RPG z Varšavy z roku 1905, plné duchů a okultistů, bylo poprvé odloženo na konci minulého roku. The Thaumaturge mělo původně vyjít 5. prosince 2023, ale tvůrci nakonec potřebovali více času, a proto bylo datum vydání posunuto na letošní únor. Krátce před plánovaným releasem se však rozhodli hru opět posunout. Tentokrát však nešlo o důvody spojené s vývojem, ale o čistě strategické rozhodnutí.

„Vzhledem k nabitému únoru jsme se rozhodli přesunout vydání The Thaumaturge na 4. března 2024," uvedlo studio na Twitteru. 

Hra je hotová, ale chceme jí dát prostor, aby si ji mohli užít tak, jak si podle nás zaslouží. Uvidíme se ve Varšavě v roce 1905 a děkujeme za trpělivost!

The Thaumaturge sleduje příběh Wiktora Szulského, potomka rodu mystiků, který dokáže vidět a ochočit nadpozemské bytosti zvané salutoři, což mu umožňuje odhalovat tajemství ukrytá v lidské duši a promlouvat s temnotou. Tvůrci lákají na příběhově bohatou hru s morálně nejednoznačnými volbami, zasazenou do zajímavého prostředí Varšavy na počátku 20. století, kde zločin a luxus jsou často dvě strany téže mince. 

Vývojáři ze studia Fool's Theory rozhodně nejsou žádnými nováčky, velká část z nich v minulosti pracovala v CD Projektu a teď kromě The Thaumaturge pracují na remaku prvního Zaklínače. A jako pomocné studio pracovali na Baldur's Gate 3 nebo sérii Divinity. 

Hra vyjde 4. března 2024 na PC, později by měla dorazit i na ostatní platformy, kde však konkrétní datum není známé. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama