Vlna nevole v Rockstar Games. Vývojáři GTA 6 kritizují zrušení home office
i Zdroj: Rockstar Games / Take-Two Interactive
Grand Theft Auto 6 Novinka Vlna nevole v Rockstar Games. Vývojáři GTA 6 kritizují zrušení home office

Vlna nevole v Rockstar Games. Vývojáři GTA 6 kritizují zrušení home office

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

4. 3. 2024 10:48 2

Vedení studia Rockstar Games má zaděláno na pořádný problém. Někteří zaměstnanci se ohradili vůči novému nařízení.

Reklama

  • Odborová organizace IWGB kritizuje zrušení home office v Rockstar Games
  • Zaměstnanci se obávají, že se práce stočí k vyčerpávajícím přesčasům

Studio Rockstar Games minulý týden oznámilo zaměstnancům, aby se připravili na návrat k práci přímo ve studiu. Rozhodnutí vysvětlilo snahou o zvýšení produktivity, jedním z dalších důvodů mají být bezpečnostní rizika, kterým se chce vyhnout.

Nařízení nyní kritizuje odborová organizace IWGB. Zástupci podotýkají, že studio učinilo zásadní obrat, který není ve shodě s předchozími sliby. Zmíněna je petice se 170 podpisy ohledně zachování možnosti práce na dálku, a to alespoň několik dní v týdnu. Vedení studia tehdy ujišťovalo zaměstnance, že se nehodlá vrátit ke starému způsobu práce a zavedení povinnosti pracovat přímo v kanceláři. To už ale evidentně neplatí.

Odbory také zmiňují, že studio neposkytlo žádné podklady, na jejichž základě by se daly opodstatnit obavy ohledně bezpečnostních rizik a snížené produktivity.

Konec home office. Vývojáři GTA 6 se musí vrátit k práci ve studiu, důvodů je hned několik
i Zdroj: Rockstar Games / Take-Two Interactive

Konec home office. Vývojáři GTA 6 se musí vrátit k práci ve studiu, důvodů je hned několik

Studio Rockstar Games požádalo své zaměstnance, aby omezili home office. Práce přímo ve studiu má podle vedení nesporné…

29. 2. 2024 13:00

Nepochopení je cítit také přímo na straně zaměstnanců. Někteří se obávají, že povinný návrat k práci ve studiu nevyhnutelně povede k náročným přesčasům. Jeden z vývojářů pod rouškou anonymity zmínil, že práci z domova mnozí vnímali jako jakési záchranné lano, které jim umožňovalo zvládat náročné životní situace vyplývající například ze zdravotních omezení. Další zase uvítali možnost skloubit práci s volným pohybem. 

„Nyní nám Rockstar toto záchranné lano bere, aniž by se zamyslel nad pracovníky, kterých se to dotkne nejvíce. Po tolika porušených slibech se nyní obáváme, že vedení dokonce připravuje půdu pro návrat k toxickým praktikám crunche.” Zaměstnanec dále zmiňuje, že by vedení mělo přehodnotit neuvážené rozhodnutí a spolupracovat se zaměstnanci ohledně nastavení vhodných pracovních podmínek.

Jiný pracovník poukázal na kolegy, jejichž zdravotní stav práci v kanceláři vylučuje. Ti jsou nyní podle něj ponecháni v nejistotě. Také se obává, že bude muset zůstávat ve studiu kvůli pozdním schůzkám s globálními týmy, čímž přijde o čas s rodinou.

Vedení se ke kritice zatím nevyjádřilo, dá se ale očekávat, že se brzy dozvíme více. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama