vitejte-na-zbrusu-novem-hrej-cz
Článek Vítejte na zbrusu novém Hrej.cz!

Vítejte na zbrusu novém Hrej.cz!

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

27. 11. 2005 23:34 80
Reklama

Pokud navštěvujete server Hrej.cz pravidelně, určitě jste si již všimli velké proměny, kterou dnes prodělal. Dost možná jste si již „proklikali“ několik rubrik, přečetli jste si článek, ovšem stále ještě nevíte, co si o nové podobě myslet a jak se na ní orientovat. Vám, i všem náhodně příchozím čtenářům tedy určitě dlužíme vysvětlení. Pojďme se tedy společně podívat na to, co všechno se vám, počínaje dneškem, objeví ve vašem prohlížeči, pokud navštívíte adresu http://www.hrej.cz/.

Nový design

Změnou, kterou zaznamenal již každý z vás je zcela nový a od základu přepracovaný design stránek. Jeho základním cílem je zprostředkování maximálně uživatelsky příjemného pohybu na celém webu. Naprosto novým prvkem jsou ilustrace, které provázejí jednotlivé funkce a rubriky serveru. I díky nim na první pohled poznáte, kde se nacházíte a doufáme, že kresby neponesou jen funkci praktickou, ale i estetickou – že se vám zkrátka budou líbit. A to ostatně platí o celém novém designu... ;-)

Nová navigace

Nové Hrej přichází samozřejmě i s novým systémem navigace, u kterého se je třeba zastavit, protože některé prvky jsou řešeny odlišně, než můžete být zvyklí z jiných herních webů. Celý web je rozdělen na čtyři základní sekce používající odlišné barvy pro snadné rozlišení:

Homepage

Hlavní stránka, na které najdete vše, co na Hrej.cz vychází bez ohledu na platformy. Na homepage lze navíc nalézt i výpisy z Katalogu her a aktuální downloady.

PC sekce

PC platforma tvoří stále hlavní náplň nového Hrej a PC sekce pak jeho naprostý základ. Na stránce sekce najdete výpisy všech článků vztahujících se k PC a všeobecným herním tématům. Speciální podsekci pak tvoří katalog freeware her, jehož finální úprava se v nadcházejících týdnech dočká ještě několika úprav.

PlayStation 2 sekce

Konzole PS2 je momentálně jasným králem trhu a přestože se do budoucna neuzavíráme ani před dalšími konzolovými platformami (významné GameCube a Xbox tituly budou samozřejmě na Hrej recenzovány), prozatím si samostatnou sekci vysloužil pouze produkt od Sony.

Handheld sekce

Hry „do kapsy“ se stávají stále větší módou a nové moderní platformy Nintendo DS a Sony PSP se těší velké popularitě i v ČR. Z toho důvodu nemohou články o těchto malých strojích na novém Hrej chybět. Okrajově se budeme věnovat i klasickému Game Boy Advance a pokud bude z vaší strany zájem, může se tato sekce rozdělit striktně podle platforem.

Mezi jednotlivými sekcemi můžete kdykoliv při prohlížení webu přepínat pomocí vrchních záložek, přičemž když si například prohlížíte katalog her, můžete přepínáním snadno filtrovat hry pro různé platformy (ještě podrobnější členění je v přípravě). Stejně funguje i navigace ve výpisech jednotlivých rubrik (recenze, preview, apod.). Prozatím v přípravě je stejný způsob třídění novinek a downloadů, které se nyní zobrazují ve všech sekcích ve stejné podobě. Řešení očekávejte v rámci několika týdnů.

Články

Každý den se na Hrej.cz objeví čtyři až pět nových článků. Většina z nich bude vycházet těsně po půlnoci (včetně víkendů), v případě aktuálních informací ale nebudeme váhat ani s vydáváním v průběhu dne. Konkrétně se můžete těšit na recenze, preview, hardwarové články, rozhovory a úvahy od spolupracovníků časopisů LEVEL a OPSM2, kteří patří k nejzkušenějším herním novinářům u nás. Příspěvky nebudou zaměřeny pouze na PC platformu a na Hrej se nyní dočtete i o hrách na konzoli PS2 a handheldy Sony PSP a Nintendo DS. Články tvoří jeden z pilířů nového serveru a najdete je buď přímo na homepage nebo po rozkliknutí položek v menu, kde jsou rozděleny podle příslušných rubrik.

Novinky

V průběhu dne i noci vás budeme aktuálně informovat o všem podstatném, co se v herním světě šustne. Budeme vás upozorňovat na nové informace o hrách, předkládat vám aktuální mirrory nejžhavějších souborů ke stažení (demoverze, trailery, updaty a pod.) a chybět nebudou ani další zajímavosti a kuriozity z branže. Novinky jsou aktualizovány nepřetržitě a prohlédnout si je můžete buď kliknutím na příslušnou položku v menu nebo na danou přímo na danou novinku ve výpisu nejaktuálnějších zpráv na homepage.

Katalog her

Tisíce počítačových a konzolových her vydaných od roku 1995 se nacházejí v naší unikátní herní databázi. V ní můžete samostatně vyhledávat, třídit si hry podle žánrů, hodnocení redakce, data vydání a dalších kritérií. Herní katalog má svůj výpis na homepage, nicméně do pokročilejšího vyhledávání v ní se dostanete přes příslušnou položku v menu. Databázi neustále upravujeme, přidáváme do ní nově oznámené hry a doplňujeme starší záznamy. Již nyní jde ale o početně největší herní katalog v rámci českého internetu.

Freeware hry

Pokud vás nezajímají komerční hry a chcete se rychle a zdarma pobavit nějakou tou freewarovou hříčkou, máme pro vás připraven další přehledný katalog. V něm se vyskytují pouze hry, které si můžete okamžitě a zdarma stáhnout na harddisk vašeho počítače a začít s hraním. Praktický výstup posledních přidaných her do freewarové databáze najdete přímo na homepage, podrobnější třídění a vyhledávání v ní, včetně unikátního systému „herních skupin“ najdete na speciální stránce po kliknutí na danou položku v hlavním menu.

Diskuse

K hraní patří samozřejmě i debaty o oblíbených titulech a vůbec spolupracující komunita hráčů. Po kliknutí na položku „Diskuse“ v hlavním menu na homepage se dostanete do centra dění, najdete zde nejen redakční diskuse o samotném serveru, ale i výpisy nejaktivnějších debat týkajících se jednotlivých her. A pokud se nechcete bavit o hrách, není nic jednoduššího, než si založit vlastní místnost na jakékoliv téma. Diskuse jsou moderovány přímo redaktory serveru a je v nich přísně dbáno na dodržování stanovených pravidel. Naším cílem je, aby se debaty nestaly jen místem pro rozptýlení, ale i archivem užitečných informací, které si může jakýkoliv čtenář zpětně vyhledat bez zbytečného balastu kolem.

Downloady

K hernímu zpravodajství neoddělitelně patří i poskytování lokálních mirrorů herních souborů. I my vám hodláme zdarma poskytnout tyto služby v nejvyšší možné kvalitě. K výpisu aktuálních demoverzí, videí, updatů, modifikací, češtin a dalších souborů se dostanete po kliku na příslušnou položku v menu, pro rychlou navigaci pak můžete použít i box ve spodní části hlavní stránky. Na stránce samotného downloadu je vše maximálně jednoduché – najdete na ní krátký popisek, základní informace o downloadu a hře ke které se vztahuje a samozřejmě i odkaz ke spuštění samotného stahování. K němu jste vpuštěni bez čekání a dalšího zbytečného klikání.

Screenshoty

Hry nejsou jen o downloadech, recenzích a novinkách, ale samozřejmě i o pěkných obrázcích. I proto má každá hra v databázi svou vlastní galerii, do které postupně přidáváme nově uvolněné screenshoty. Navigace v galeriích je velmi jednoduchá – proužky malých náhledových obrázků jsou roztříděny po dávkách, podle toho, kdy byly do galerie přidány. Po kliknutí na náhled se vám bez obnovení stránky v prohlížeči objeví na monitoru „prostřední“ verze obrázku, která je větší a podívání na ní uspokojí většinu čtenářů. Ani ti, kterým nevadí velké soubory a chce maximální kvalitu a velikost screenshotů ovšem nepřijdou zkrátka – po kliknutí na prostřední verzi se jim otevře nové okno prohlížeče, v němž si mohou screenshoty prohlížet v takové kvalitě, v jaké je redakce dostává od herních distributorů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama