Vita stále žije, na západě se jí ale nedaří
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vita stále žije, na západě se jí ale nedaří

Vita stále žije, na západě se jí ale nedaří

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

22. 6. 2017 14:23 6
Reklama

Prezident a CEO Sony Interactive Entertainment of America Shawn Layden nedávno vypustil do světa zajímavé informace o Vitě, o její minulosti a svým způsobem i budoucnosti. Tato platforma totiž v očích mnohým může být dávno mrtvým zařízením, nicméně tak to prý rozhodně není a Vita se prý stále těší dobrému zdraví, akorát tomu tak není všude po světě.

A zrovna Evropa i Amerika jsou těmi regiony, kde se, jak Layden popisuje, Vita ze záhadných důvodů nepřehoupla k úspěchu a zůstala v pozadí. V domovském Japonsku a na asijských trzích obecně je prý ale situace zcela opačná a tamní vývojáři tomuto stále obstojně výkonnému handheldu věnují svoji pozornost ve formě nových a nových her.

Na západě prý v Sony nedokázali získat dostatečně velké publikum na to, aby se pokračující podpora zařízení vyplatila, a tak to dopadlo tak, jak to zkrátka skončit muselo. A situaci na trhu nepomohlo ani vydání aktualizované a odlehčené verze konzole s odlišným typem displeje i v zářivějších barvách.

Současné informace pocházejí z rozhovoru pro magazín The Verge, celkové nadšení však z tohoto interview vycítit nešlo. a i díky tomu je zjevné, že minimálně v dohledné době k žádnému dalšímu vydání nové kapesní konzole z produkce Sony jen tak nevyjde.

O úspěch na tomto poli se ostatně v poslední době postaralo Nintendo, které přineslo zajímavý mix domácí a přenosné konzole, o kterou je dle situace na trhu zřejmě obrovský zájem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama