Vesmírný thriller Fort Solis vyjde v srpnu. Příběh z rudé planety půjde zhltnout jako sérii Netflixu
i Zdroj: Fallen Leaf a Black Drakkar Games
Novinka Vesmírný thriller Fort Solis vyjde v srpnu. Příběh z rudé planety půjde zhltnout jako sérii Netflixu

Vesmírný thriller Fort Solis vyjde v srpnu. Příběh z rudé planety půjde zhltnout jako sérii Netflixu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

28. 6. 2023 07:40

Vesmírný filmový thriller Fort Solis dostává pevné datum vydání. Po svém loňském oznámení se nakonec hra týmů Fallen Leaf a Black Drakkar přiřítí i se svou izolovanou stanicí na Marsu 22 srpna. Avšak s příběhově ne tak hladkým průběhem. Kromě toho, že hlavní hrdina hry Jack Leary (Roger Clark) bude muset na děsuplné stanici vydržet bez větší pomoci až do rána, sám musí navíc vyšetřit, co se jí stalo a kam zmizeli její zaměstnanci.

Reklama

  • Chystaný psychologický horor Fort Solis vyjde na PC a PS5 už 22. srpna
  • Prostředí marsovské stanice nám odhalí napříč čtyřmi kapitolami

Jak už jsme se nyní dozvěděli prostřednictvím nového videa, Fort Solis bude příběhově rozdělené do 4 kapitol, které svou strukturou mají fungovat jak najednou, tak i tak, pokud si je budete chtít projít postupně. V hlavních rolích se zde přitom objeví už dříve známá jména. Již řečenou roli protagonisty Learyho obsadí herec Roger Clark (Red Dead Redemption 2), roli pomocné parťačky na vysílačce (World on Fire) a Troy Baker (The Last of Us) bude v obdobné roli jakožto Wyatt Taylor. 

Hráči v roli inženýra Jacka Learyho podnikají přitom již zmíněnou rutinní inspekci, aby zjistili, že posádka chybí a dochází k podivným událostem. Hra je vyvinutá na Unreal Enginu 5, neobsahuje tradiční HUD, viditelné nahrávání ani střihy kamery. A v nedávné době také padlo, že čerpá z her jako Firewatch a Until Dawn, kde hráči musí "činit zásadní rozhodnutí", aby vyřešili záhadu zmizelé posádky. 

Zdá se tedy, že více než o survival ve stylu Dead Space půjde o dobrodružství vyplněné směsicí dialogů a samoty s některými hororovými prvky. Podle některých screenshotů je možné např. říct, že ve hře je i marsovské vozítko, které můžete řídit, ale kromě toho je spíše otázkou, jestli stíny, nouzová světla a funící čtyřicátník v podobě Clarka stačí na to, abychom se bály. Inu, sami uvidíme za dva měsíce.

Jak už jsme totiž řekli, Fort Solis vyjde už 22. srpna, takže z našeho pohledu opravdu brzy. Hra vyjde ve službě Steam a nově i Mac v rámci PC a na PS5 v rámci konzolí. Ředitel hry však nevyloučil ani další. Ve svém novém rozhovoru pro GamingBolt např. naznačil, že by se hra potenciálně mohla objevit i na Xboxu.

Nicméně, než se (ne)stane to, je lepší asi diskutovat jiná tvrzení. James Tinsdale, který je ředitel celého projektu, mimo jiné totiž třeba řekl, že: „V případě Fort Solis jsme se snažili, aby se prostředí stalo samotnou postavou. Žánr sci-fi hororu [už dříve] představil některá z nejmrazivějších a nejpamátnějších, která filmový průmysl zažil. A chtěli jsme proto, aby i Fort Solis měla podobně jako Nostromo ve Vetřelci nebo titulní loď v Solaris vlastní zlověstnou atmosféru – opuštěná důlní stanice, na kterou útočí neúprosná písečná bouře. Prostředí ve Fort Solis hraje tak klíčovou roli v příběhu, který chceme vyprávět, a proto je jeho živé ztvárnění jedním z našich hlavních cílů."

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama