Ve Warhammer 40,000: Rogue Trader se mimo obchod může vaší pravou rukou stát i Space Marine
i Zdroj: Owlcat Games
Novinka Ve Warhammer 40,000: Rogue Trader se mimo obchod může vaší pravou rukou stát i Space Marine

Ve Warhammer 40,000: Rogue Trader se mimo obchod může vaší pravou rukou stát i Space Marine

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

17. 7. 2022 11:20

Stejně jako u RPG her ze série Pathfinder i pro nadcházející Warhammer 40,000: Rogue Trader přináší vývojáři z Owlcat Games dokumentaci vývoje na svém YouTube kanálu. První z videí představuje vedoucí scénáristku Olgu Kellnerovou, která poskytuje pohled na chystané vesmírné CRPG.

Reklama

  • Warhammer 40,000: Rogue Trader dostává první vývojářský deník
  • Odkrývá se více o postavách, zasazení i herní náplni nového RPG ze světa Warhammeru

V prvním vývojářském deníčku se můžeme podívat na některé z prvních lokací hry temného času 41. tisíciletí. Průzkum přivede našeho hrdinu do zatracených i zapomenutých světů a také na četné planety nárokované lidstvem – od bujných Zemědělských světů až po výdělečné ocelové kovárny připravené sloužit vašemu impériu, nebo být zničeny při vydrancování. Při cestování mezi hvězdami narazíte pochopitelně i na spojence a nebezpečné nepřátele. Zmínění jsou např. členové Impéria, kulty Chaosu nebo mimozemští Xenos, kteří patří k těm nejzrádnějším oponentům celého vesmíru.

Rogue Trader bude už podle názvu koketovat s myšlenkou obchodu, stejně jako tahovými souboji, průzkumem kosmu, bitvami lodí a dalšími prvky Warhammeru 40 000. Jak už je zřejmé, hráči převezmou roli titulního Rogue Tradera, za něhož skrze síť voleb prožijí život na obávaném okraji Impéria. Postupem hry půjde ale postavení samozřejmě také měnit. Můžete si například umanout, že budete pět ódu na  císaře a získáte jeho přízeň, nebo se spojíte proti němu, a vyvoláte hněv inkvizitorů – volba je jen na vás. 

Deníček rovněž prozrazuje, že příběh bude sledovat i širší skupinu postav. Mezi spojence po vašem boku se proto zařadí psyker, bojová sestra, vlivný zástupce úřadu senešal, eldarský ranger nebo mariňák ze Space Wolves. Tvůrci již několik představili, takže např. víme, že se ctěným senešalem stane muž pevného slova Abelard Werserian, zatímco psykerem mučená věštkyně jménem Idira Tlass.

Warhammer 40,000: Rogue Trader byl oznámen již v červnu, a i když nemá nyní datum vydání, v současné době je na PC dostupný v předobjednávce, která otevře přístup k beta verzi.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama