Vampire Survivors vedle srdcí hráčů zkusí prosadit i ve světě televize. Loňský hit se dočká animovaného seriálu
i Zdroj: poncle
Novinka Vampire Survivors vedle srdcí hráčů zkusí prosadit i ve světě televize. Loňský hit se dočká animovaného seriálu

Vampire Survivors vedle srdcí hráčů zkusí prosadit i ve světě televize. Loňský hit se dočká animovaného seriálu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

29. 4. 2023 07:25

Ačkoli teprve v plenkách, Vampire Survivors, označované za jeden z hitů loňského roku, se podle magazínu Deadline dočká animovaného seriálu. Magazín informoval, že vývojářské studio spadající pod Luca "Poncle" Galanta mělo zatím potvrdit pouze tolik, že spolupracuje s poradenskou firmou Robot Teddy a dále s mediální společností Story Kitchen.

Reklama

  • Vampire Survivors se ve spolupráci s hlavním tvůrcem hry bude těšit z televizní adaptace
  • Forma projektu má být animovaný seriál

Za Story Kitchen, které za seriálem stojí, vidíme řadu zkušeností. Kromě toho, že má totiž v přípravě řadu herních projektů, včetně hraného snímku Sifu a ToeJam & Earl, ji založili tři matadoři svého odvětví: koproducent zatím dvoudílné filmové série o Ježku Sonicovi Dmitri Johnson; tvůrce Johna Wicka Derek Kolstad; a bývalý partner agentury APA Mike Goldberg.

„Když nás náš kreativní ředitel Dan Jevons loni při vydání Vampire Survivors upozornil, byli jsme připraveni ji zavrhnout jako další upírskou hru,“ řekl spoluzakladatel Story Kitchen Dmitri Johnson. „O stovky odehraných hodin později jsme byli všichni zaháčkovaní a prostě jsme se hry nemohli nabažit!!! Nemusím snad ani říkat, že je nám opravdovou ctí spolupracovat s tímto neuvěřitelným týmem a pokračovat v příběhu Vampire Survivors!“

V současné době nejsou známy žádné podrobnosti, co bude seriál na motiv hry obsahovat, jaké bude jeho obsazení, nebo dokonce datum premiéry. Koncept je ovšem dost jednoduchý na to, aby se na něj dalo napasovat vše. Hra je se svým roguelike stylem a chytlavou hratelností zaměřena totiž hlavně na tradiční pojetí: „zůstaň na živu co nejdéle, sbírej zbraně a odolávej vlnám nepřátel,“ přičemž nabízí i zápletku, která je minimalistická, ale stále tu je. Hra je vyprávěná pouze pomocí popisu postav a předmětů, ale obecně vzato se točí kolem věčného boje mezi Biscontem Draculó a rodinou Belpaese.

„To nejdůležitější na Vampire Survivors je podle mě příběh, takže je splněným snem, že to, co začalo jako malá nezávislá hra, kterou jsem dělal o víkendech, ožije jako animovaný televizní pořad!“, říká samotný tvůrce hry Luca Galante. „Je také skvělé, že na tvorbě pořadu spolupracujeme s tak zkušenými a talentovanými lidmi. Zajímalo by mě ale, jestli si uvědomili, že ve Vampire Survivors není ani jeden upír.“

Co můžeme na konec dodat, je to, že Vampire Survivors má coby hra nyní dobře našlápnuto dostávat další rozšiřující obsah. Například před pár týdny dostala své první placené rozšíření Tides of the Foscari, které vidíte výše, a začátkem měsíce sklidila úspěch i u britské komise, když dostala ocenění za nejlepší hru a design na herních cenách BAFTA. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama