Valve posvětilo tvorbu fanouškovského remasteru Half-Life 2
i Zdroj: Hrej.cz
Half-Life 2 Novinka Valve posvětilo tvorbu fanouškovského remasteru Half-Life 2

Valve posvětilo tvorbu fanouškovského remasteru Half-Life 2

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

2. 8. 2021 18:45

Po úspěchu, který si loni připsala neoficiální reimaginace prvního Half-Life, Black Mesa, se fanouškovská komunita rozhodla zaktivizovat i u druhého dílu série. Jejich cílem je přivést hru v kompletně přepracované podobě, přičemž souhlas se vznikem modifikace měli podle insidera Tylera McVickera poskytnout i právoplatní držitelé licence ze společnosti Valve.

Reklama

  • Fanoušci připravují neoficiální remaster Half-Life 2
  • Podle jednoho z insiderů s jeho vznikem souhlasili i zástupci Valve

Remaster jednoho z nejlegendárnějších počinů majitelů Steamu si na své triko vzala stejná fanouškovská skupina, jež se o obdobné dílo pokusila již v roce 2015. Někdejší pokus, vystupující pouze pod názvem Half-Life 2: Updated, má nicméně v mnoha ohledech blednout vedle aktuálně vyvíjeného Half-Life 2: Remastered Collection.

Zásadní posun vůči originálu máme u remasterované kolekce pochopitelně pozorovat nejvíce v oblasti vizuálu. V plánu je tak například intenzivní zásah do práce se světlem, hloubky vrhaných stínů, implementace HDR nebo vylepšení částicových efektů. Konkrétní zásahy mají jít ovšem ještě dále, a kromě obnovení lesku více než 16 let starého titulu je tak v plánu i oprava chyb a začlenění komentáře uživatelů podílejících se na tvorbě obsahu ke značce Half-Life. Naopak bez zásadních odchylek má zůstat hratelnost a ráz vizuálního stylu, jenž hru svého času proslavil.

Half-Life 2: Remastered Collection má být podle aktuálních informací zdarma pro všechny majitele původní hry a rozšiřujících epizod. Dostat bychom jej měli v rámci jednoho souboru, přičemž McVicker dále dodává, že by se tak mělo stát již relativně brzy. Je však nutné podotknout, že modifikace prozatím postrádá vlastní stránku na Steamu a informace, které o její přípravě hovoří, pochází pouze z databáze Steamu. Na oficiální potvrzení přímo z úst autorů si tak zřejmě budeme muset ještě chvíli počkat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama