Valheim dostává kreativní režim i modifikátory světa. Výjimkou není ani nesmlouvavý režim Hardcore
i Zdroj: Iron Gate Studios
Valheim Novinka Valheim dostává kreativní režim i modifikátory světa. Výjimkou není ani nesmlouvavý režim Hardcore

Valheim dostává kreativní režim i modifikátory světa. Výjimkou není ani nesmlouvavý režim Hardcore

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

18. 6. 2023 07:05

Valheim byl poprvé vydán v předběžném přístupu na PC v roce 2021 a o dva roky později i na Xbox. S přístupem na více platforem však přišly i nové výzvy – např. jak hru rozvíjet, aby hráče dále bavila. Iron Gate Studios nad tímto stále přemýšlí a nyní přišlo na další způsob. Vývojářské studio totiž vydalo novou předběžnou aktualizaci, která přináší řadu nových nastavení a s nimi možnost kombinovat modifikace obtížnosti.

Reklama

  • Valheim přidává do testovací verze početné hry modifikátory obtížnosti
  • Jedná se o výčet 6 hlavních nastavení, které půjde měnit i v průběhu hry
  • V blízké době by se měly dostat i na standardní public servery

Podobně jako se v průběhu let vyvíjel Minecraft, i aktuálnější Valheim se snaží, aby oslovil co nejširší skupinu hráčů. Prvním krokem je právě zmíněná obtížnost. Nejnovější aktualizace již zamířila na veřejné testovací servery (brzy tedy i na standardní servery) a zavádí dlouho slibované modifikátory světa, které umožní upravit si zážitek přesně podle svých představ. Kromě toho přidává novou postavu poskytující úkoly, nové lokace, nové styly vousů a vlasů a skvěle vypadající ruční přichytávání v rámci stavění.

Na nejjednodušší úrovni mohou hráči měnit statistiky nepřátel. V podstatě tak mohou zvýšit jejich zdraví nebo útok, potažmo udělat opak a hru si zase udělat snažíš. Existují také možnosti, které hráčům umožňují soustředit se výhradně na aspekty budování základny, místo aby se museli činit u bojů, které jim dělají problém. Tyto možnosti zahrnují kreativní režim zvaný Hammer mode, který by měl vést k ještě větším výtvorům a zajímavějším stavbám. 


Celkově všechny nové modifikátory čítají:

Casual mode: Nestvůry na vás nezaútočí, dokud je sami nevyprovokujete, a na vaši základnu neprobíhají nájezdy. Zdroje jsou také hojnější a při smrti vám nepadají vaše předměty ani neztrácíte dovednosti. Boje jsou také mnohem jednodušší.

Hammer mode: Všechny budovy můžete stavět kompletně zdarma bez jakýchkoli omezení. Na vaši základnu taktéž neprobíhají žádné nájezdy a příšery na vás nezaútočí, dokud je nevyprovokujete. Ostatní nastavení jsou standardní.

Immersive mode: Při hraní nemáte k dispozici mapu ani nesmíte používat portály.

Easy mode: Během bojů je snížena obtížnost a dochází na omezení počtu nájezdů na vaši základnu.

Hard mode: Opak k Easy mode – boje jsou těžší a na vaši základnu budou příšery útočit častěji.

Hardcore mode: Umocnění podmínek z Hard mode – boj je výrazně těžší a příšery častěji přepadají vaši základnu. Když zemřete, všechny vaše předměty a dovednosti jsou navždy ztraceny. Nemáte k dispozici rovněž mapu a nesmíte používat portály jako v Immersive mod.


Jonathan Smårs, který je hlavní vývojář celé hry, již v dubnu o těchto možnostech dlouho hovořil. Toho času např. již upřesnil, jak budou některé možnosti fungovat a že hra dostane i zmíněný Hardcore mode, který bude nejtěžší. Smårs rovněž již upřesnil, že modifikátory lze měnit v libovolném bodě, takže budete moci postavit např. obří pevnost v kreativním režimu a poté se přepnout do hardcore režimu a bojovat proti přicházejícím hordám. Budete je také moci použít na všechny stávající světy, které máte, takže nemusíte začínat nový. 

Ve videu, které zveřejnil nyní, jsou pak k vidění i různé novinky nesouvisející s obtížností. Příkladem je tajemná věž. Jedná se o jeden ze 3 dungeonů přidaných v této aktualizaci jako další z bonusů, přičemž mezi další přírůstky patří 3 noví bossové, nové ohňostroje včetně prskavek, nové oblečení, nové materiály, nábytek a hudební skladby.

Pozn.: Přístup k veřejné testovací části hry získáte na Steamu kliknutím pravým tlačítkem myši na Valheim v knihovně klienta a výběrem možnosti "Vlastnosti". V novém okně, které vám vyskočí, vyberete možnost 'Betas' a zadáte kód "yesimadebackups". Nyní by měla být k dispozici volba pro Public Test, ze které si můžete vybrat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama