V Riot Games se prý zlepšila kultura
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Riot Games se prý zlepšila kultura

V Riot Games se prý zlepšila kultura

Radek Raudenský

Radek Raudenský

7. 8. 2019 10:09 3
Reklama

Minulý rok přinesl web Kotaku rozsáhlý report o sexismu a údajném obtěžování uvnitř společnosti Riot Games, stojící za MOBA hrou League of Legends. Po tom se vedení rozhodlo přijmout chief diversity officer Angelu Roseboro, tedy zaměstnance, který se stará o to, aby se žádná menšina necítila méně důležitá či odstrčená.

Po necelém roce Angela Roseboro napsala, že se za ty roky posnažila nejen z Riot Games udělat studio se zdravou kulturou, ale taktéž vytvořit základy pro několikaleté vylepšování a monitorování. I Roseboro přiznává, že posledních 6 měsíců nebylo zcela perfektních,. Odkazuje se na protest vývojářů, kteří se v květnu rozhodli vyjít nejen proti sexuálního harašení, ale taktéž neférovému jednání se zaměstnanci.

Za rok práce se prý podařilo do vedení společnosti dosadit 28% žen a 45% menšin. Zároveň se přehodnotily požadavky pro všechny pracovní nabídky, pozměnila se pravidla společnosti a uspořádalo se několik sezení o chování a diverzitě. Taktéž se zavedla strategie k „zvýšení reprezentace žen a menšin“.

Jaká je ale skutečnost zatím nevíme. Scott Gelb, který stojí za velmi kontroverzním chování, jako například „ball-tapping, prdění na zaměstnance či skákání na ně“, je i po dvou měsíční suspendaci stále ve firmě. Květnové protesty navíc jasně ukázali, že zaměstnanci žádnou změnu nevidí. K vyjádření Roseboro se zatím zaměstnanci nevyjádřili, jde ale o situaci, která může inspirovat vývojáře dalších firem k podobným akcím.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama