V českokrumlovské kovárně byla ukována replika sekery Leviathan z God of War Ragnarök
i Zdroj: Sportskeeda
God of War Ragnarök Novinka V českokrumlovské kovárně byla ukována replika sekery Leviathan z God of War Ragnarök

V českokrumlovské kovárně byla ukována replika sekery Leviathan z God of War Ragnarök

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 12. 2022 12:20

Zajímavý kousek marketingové kampaně pro God of War Ragnarök připravila skupina uměleckých kovářů z Českého Krumlova. Tým Pavla Tröstera z kovárny Hefaistos zde totiž ukovala sekeru Leviathan, kterou získal Kratos od své manželky Laufey těsně před její smrtí.

Reklama

  • Skupina českých kovářů z Českého Krumlova ukovala repliku sekery Leviathan z God of War

Na proces výroby zbraně se můžete podívat v efektním videu s prostřihy přímo ze hry. Čepel zbraně samozřejmě vzniká plně ruční prací klasickou kovářskou metodou. Alespoň z toho, co můžu posoudit jako kovářský laik. Nechybí ani detailní dozdobení nebo pečlivě vymodelované topůrko. 

Jen škoda, že nevíme, co se vlastně s výrobkem stalo. Není předmětem žádné soutěže pro fanoušky ani ho nelze zakoupit. Pro velké fanoušky herní série by se určitě jednalo o velmi cenný sběratelský artikl.

Oficiální tisková zpráva připomíná, že sekeru v příběhu hry původně ukovali trpasličí bratři Brok a Sindri, aby se mohla vyrovnat moci kladiva Mjölnir v boji proti Thorovi. Hříčkou osudu se ale nakonec dostala do rukou Krata a stala se tak klíčovým prvkem rebootované série God of War.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama