Už žádná FIFA. Prodejům fyzických verzí her v českých obchodech JRC i Xzone dominuje Resident Evil 4
i Zdroj: Capcom
Resident Evil 4 Novinka Už žádná FIFA. Prodejům fyzických verzí her v českých obchodech JRC i Xzone dominuje Resident Evil 4

Už žádná FIFA. Prodejům fyzických verzí her v českých obchodech JRC i Xzone dominuje Resident Evil 4

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 4. 2023 14:51

Aktuální remake kultovního hororu Resident Evil 4 posbíral po světě včetně tuzemska velmi vysoká hodnocení a také se tak prodává. Neplatí to jen pro zbytek světa. Remake dobrodružství Leona a Ashley je podle všeho obrovským trhákem i v Čechách. Obsadil první místo v březnových prodejů obou velkých herních řetězců.

Reklama

  • Nejprodávanější diskovou hrou v ČR byl v březnu u Xzone i JRC Resident Evil 4

JRC i Xzone hlásí, že je Resident Evil 4 nejprodávanější hrou měsíce, a to i přes neexistenci krabicové verze pro počítače (jde o prodeje fyzických kopií). Dále už se žebříčky mírně liší. Xzone na druhém místě registruje soulsovku Wo Long: Fallen Dynasty a na třetím pak další omlazenou záležitost v podobě Metroid Prime Remastered. U JRC druhé místo drží kouzelnická akce Hogwarts Legacy a až na třetí místo se propadl tradičně silný fotbal FIFA 23. Ten u Xzone vůbec není v nejlepší desítce.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ HRY JRC ZA BŘEZEN 2023

 

  1. Resident Evil 4
  2. Hogwarts Legacy
  3. FIFA 23
  4. NHL 23
  5. GTA V
  6. The Last of Us Part I
  7. Minecraft
  8. God of War Ragnarök
  9. Zaklínač 3: Divoký hon
  10. Call of Duty Modern Warfare 2

NEJPRODÁVANĚJŠÍ HRY XZONE ZA BŘEZEN 2023

 

  1. Resident Evil 4
  2. Wo Long: Fallen Dynasty
  3. Metroid Prime Remastered
  4. Hogwarts Legacy
  5. Atomic Heart
  6. Fortnite: Minty Legends Pack
  7. The Sims 4: Rodinný život
  8. The Last of Us Part I
  9. Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon
  10. Company of Heroes 3

Oba obchody také registrují vysoký zájem o The Last of Us Part I (jde o verzi pro konzole). V žebříčku Xzone vidíme také úspěch Atomic Heart nebo DLC Rodinný život pro The Sims 4.

Tento obchod také sdílí statistiky prodejů konzolí. V nich na prvních třech místech dominuje PlayStation s PS5, digitální PS5 a PS4 Slim (v tomto pořadí). Dále pokračuje Switch a až po něm Xbox Series X. Kategorii merchandise ovládají figurky postav z The Last of Us Part II a Zaklínač 3 od společnosti Dark Horse. Mezi ně se vklínil ještě komiks Kingdom Come: Deliverance.

V zajímavé sekci knih vede sbírka rozhovorů Level - O hrách a lidech. Na druhé místo se dostala aktuálnější kniha Jasona Schreiera Press Reset, která po nepříliš kladně přijaté publikaci Krev, pot a pixely dostala konečně pořádný český překlad bez bizarních frází (alespoň podle Jana Bobrovského z Xzone).

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama