Unity kupuje firmu IronSource za 100 miliard korun. Hráči rozhodnutí kritizují, společnost stojí za pochybným programem
i Zdroj: Unity
Novinka Unity kupuje firmu IronSource za 100 miliard korun. Hráči rozhodnutí kritizují, společnost stojí za pochybným programem

Unity kupuje firmu IronSource za 100 miliard korun. Hráči rozhodnutí kritizují, společnost stojí za pochybným programem

Radek Raudenský

Radek Raudenský

14. 7. 2022 11:51 1

Studio Unity, které stojí za stejnojmenným enginem pro vývoj her, se opět rozroste o další firmu. Po několika akvizicích především filmových studií se nyní vedení rozhodlo spojit s firmou IronSource. Kvůli renomé této firmy ale nejsou hráči ani vývojáři her příliš nadšení.

Reklama

  • Unity oznamuje akvizici IronSource
  • Firma stojí za programem InstallCore, které v minulosti sloužilo k distribuci adware i malware

Firma IronSource totiž stojí za programem InstallCore, který slouží k tvoření instalačních balení. Samotná společnost do softwaru implementovala několik adware a bloatů, které konečnému uživateli způsobily vyskakování reklam a problémy s počítačem. K tomu všemu byl program v minulosti zneužíván k distribuci virů. Postupem času tak InstallCore zablokoval nejen například Malwarebytes, ale také samotný Windows Defender.

IronSource se následně soustředilo na reklamy ve hrách. V roce 2015 se spojilo s firmou Supersonic soustředící se na monetizaci ve hrách. Právě v této oblasti se chce Unity dále rozšiřovat, respektive posunout vlastní technologii Unity Ads. „Komplementární data Unity a IronSource a kapacita našich produktů dovolí tvůrcům přistupovat k lepším akvizicím uživatelů i monetizaci za cílem úspěšně rozšiřovat jejich hry a akcelerovat ekonomický výkon,“ tvrdí vedení Unity v tiskové zprávě. Hodnota akvizice byla dle Wall Street Journal vyčíslena na 4,4 miliardy dolarů, tedy více než 100 miliard korun.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama