Ubisoft se rozhodl oslavit lunární rok králík rozdáváním Rayman Raving Rabbids. Hru si můžete vyzvednout do zítřejšího odpoledne
i Zdroj: Ubisoft
Rayman Raving Rabbids Novinka Ubisoft se rozhodl oslavit lunární rok králík rozdáváním Rayman Raving Rabbids. Hru si můžete vyzvednout do zítřejšího odpoledne

Ubisoft se rozhodl oslavit lunární rok králík rozdáváním Rayman Raving Rabbids. Hru si můžete vyzvednout do zítřejšího odpoledne

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

22. 1. 2023 11:30

Dnešní den, 22. ledna, značí začátek nového lunárního roku, a jak si lze snadno zjistit, rok 2023 je rokem králíka. Na oslavu této příležitosti Ubisoft proto pořádá výprodej na Ubisoft Store, přičemž u Rayman Raving Rabbids z pochopitelného důvodu srazil cenu rovnou na nulu. Akce trvá do 23. ledna

Reklama

  • Ubisoft oslavuje začátek lunárního roku králíka
  • Jako dárek pro hráče si připravil  oslavě lunárního roku králíka Rayman Raving Rabbids
  • Hru si lze vyzvednout do 16. hodiny 23. ledna

Party hra o cca 75 minihrách, kterou dočasně najdete zdarma na webu Ubisoftu nebo stažitelném klientu Ubisoft Connect, vyšlo pod rukama francouzského vydavatele už v roce 2006 – a to pro PS2, Wii, Xbox 360 a PC. 

Titul svého času sbíral nicméně spíše nízké známky, což dokládá i dobové hodnocení, které u něj najdeme. Na Metacriticu se titul v závislosti na verzi pohybuje totiž u kritiků pouze v intervalu 58 a 76 bodů, přičemž právě na PC je hodnocení nejnižší. Naopak na Steamu, kde hodnotili titul jen hráči, je hodnocení příznivé. V současné době si zde hra odnáší 83 % od 910 uživatelů, což ukazuje, že titul má i svoje světlé stránky. Některé si můžeme rozebrat.

Hra obsahuje např. dva základní herní režimy, do kterých se můžete pustit, a to příběh a skóre. V režimu příběhu hra sleduje patnáct dní Raymanova uvěznění zlotřilými Rabbidy, kdy slavný hrdina plnil jejich prapodivná přání a snažil se tu přežít. Každý den tak musel Rayman splnit alespoň tři zkoušky, načež dorazila jedna větší, kde se stalo něco speciálního. Tyto závěrečné zkoušky zahrnovaly opravdu vše, co by vás mohlo napadnout – od hloupostí, jako je zábavný tanec pro pobavení králíků přes železniční akce z pohledu první osoby nebo závodní minihru, kdy nasednete na prase a používáte plácačku na mouchy jako jezdecký bičík. 

Dokončením všech těchto zkoušek získává Rayman postupně různé kostýmy a doplňky. Dokončení zkoušky nicméně slouží i příběhu, jelikož je úzce spojeno s vaším únikem. Rayman si cestou plnění misí totiž postupně střádá i speciální záchodové zvony, jež – je-li jich dostatek –, poslouží hrdinovi k úniku z cely a zase zpátky na svobodu.

V režimu skóre je pochopitelně vše o něco jednodušší.. Hráč může své pokusy v úkolech králíků již opakovat do zblbnutí, a to hlavně ve snaze překonat sám sebe. Stejně tak může ale hru sdílet, má-li po ruce přátele. Hru lze totiž v tomto režimu hrát i v prostřednictvím kooperace, a to až pro 4 hráče v jeden moment.

Jelikož se nicméně výše bavíme o hře, která již ledasco zažila, a má tedy leccos za sebou, je pouze smysluplné zavadit o její odkaz. Vzhledem k rozporuplnému přijetí by se totiž mohlo asi zdát, že podobně laděná adventura nikdy nedostane pokračování. Ale světe div se, je tomu tak. V roce 2007 spatřilo svět navazující pokračování Rayman Raving Rabbids 2, přičemž v roce 2008 dorazilo i Rayman Raving Rabbids: TV Party. Vše pak údajně vedlo kumulovalo tím, že série jako celek měla k roku 2014 prodat více než 14 milionů kusů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama