Ubisoft opouští další z veteránů. Po téměř 20 letech z firmy odchází kreativní ředitel Far Cry 3
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Ubisoft opouští další z veteránů. Po téměř 20 letech z firmy odchází kreativní ředitel Far Cry 3

Ubisoft opouští další z veteránů. Po téměř 20 letech z firmy odchází kreativní ředitel Far Cry 3

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

17. 4. 2022 11:35

Patrick Plourde, kreativní ředitel Watch Dogs 2, Far Cry 3 a Child of Light, po devatenácti letech spolupráce odchází z Ubisoftu. I nadále se chce věnovat především hrám, přičemž samotnému francouzskému vydavateli zůstane nablízku také.

Reklama

  • Vývojář Patrick Plourde odchází z Ubisoftu podepsaný pod značkami Child of Light, Watch Dogs a Far Cry 
  • Se společností bude dále spolupracovat skrze nezávislou agenturu

Podle prohlášení, které poskytl pro magazín Axios, vypomůže Plourde bývalému zaměstnavateli z pozice nezávislého konzultanta. „Většinu svého času strávím stále prací s Ubisoftem, ale tentokrát s tím rozdílem, že budu zastávat pozici i mimo tradiční [firemní] strukturu a budu mít šanci nahlédnout i do neherních oblastí, o které jsem se zajímal, a to bez nutnosti nyní žádat o svolení svého zaměstnavatele,“ prozradil redakci odcházející vývojář.

Později své sdělení přinesl také na Twitter.

Při výměně redaktorů Axios a Ubisoftu došlo dále na ověření toho, že spolupráce stran bude skutečně pokračovat. „Můžeme potvrdit, že Patrick [Plourd] odchází z Ubisoft, ale že bude poskytovat konzultační služby některým našim kreativním ředitelům, na jejich vlastní žádost, a redakčnímu týmu na vybraných projektech,“ uvedl za celou společnost mluvčí Ubisoftu.

Jak už bylo zmíněno ve starších novinkách, Ubisoft opakovaně prochází exodem vývojářů. V posledních dvou letech měl přijít o 5 hlavních vývojářů podepsaných pod Far Cry 6, bývalého ředitele Ubisoft Massive nebo třeba dalších 12 předních vývojářů stojících za Assassin's Creed Valhalla. Podle různých zdrojů se jedná o odpověď na neuspokojivé pracovní podmínky, které ve společnosti panují.

Uskupení bojující za lepší pracovní podmínky v Ubisoftu si stěžuje, že jej společnost ignoruje
i Zdroj: Ubisoft

Uskupení bojující za lepší pracovní podmínky v Ubisoftu si stěžuje, že jej společnost ignoruje

Zprávy na téma firemní kultury a pracovního klimatu se v poslední době týkaly především společnosti Activision Blizzard,…

16. 2. 2022 09:30
3
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama