Ubisoft mění Ubisoft Connect. Beta PC klienta zve hráče postupně a přináší lepší správu knihovny
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Ubisoft mění Ubisoft Connect. Beta PC klienta zve hráče postupně a přináší lepší správu knihovny

Ubisoft mění Ubisoft Connect. Beta PC klienta zve hráče postupně a přináší lepší správu knihovny

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

27. 6. 2023 08:40

Společnost Ubisoft oznámila, že na PC přinese přepracovanou verzi Ubisoft Connect, který pod tímto názvem funguje již od roku 2020. Aktualizace oznámená přímo z webu Ubisoftu přináší nové sociální funkce i přesun k přehlednosti a zvýšení výkonu klienta. Jak uvedl kreativní ředitel Charles Huteau, mnohé z funkcí, které testuje již nyní průběžně rozšiřovaná beta, vznikly jen proto, že si o ně velmi dlouho říkala komunita, a tedy i cílem této bety bude sbírat průběžnou zpětnou vazbu.

Reklama

  • Ubisoft hlásí, že postupně zpřístupňuje betu nového Ubisoft Connect
  • Většina se k ní dostane během léta, kdy by se mělo spustit plné testování
  • Změna se dotýká hlavně sociálních funkcí streamování a designových elementů pro lepší správu her

Huteau, který novinu přinesl v oficiální zprávě na stránkách Ubisoftu, vysvětlil, že nová aplikace obsahuje pro hráče vylepšení stran přístupnosti i hledání toho, co chtějí právě nalézt oproti současné situaci.

 „Vzali jsme si čas na to, abychom skutečně zpracovali veškerou zpětnou vazbu, kterou jsme obdrželi ohledně naší desktopové aplikace za poslední léta. Její nová verze je proto zaměřena na přístupnost, snadný přístup a také na to, aby bylo již každému uživateli jasné, jak najít to, co zrovna hledá.

Klient, který byl dříve 11 let známý jako Uplay, tak nyní dostává novinky zejména stran stmelování a výměny designu. Ubisoft např. nyní láká, že můžeme snadněji streamovat nebo sledovat ostatní, kdy skrze tlačítko Share Play umožní vidět, co přátelé právě hrají, a pokud chtějí i oni, rovněž s kým komunikují. 

Kromě toho dojde také na novou podobu rozhraní, které bude účelně překopáno od píky. V zájmu větší funkčnosti dochází např. na to, že se v uživatelské správě klienta souběžně zvětší i přemístí dlaždic do vodorovné polohy (oproti staršímu vertikálnímu designu), kdy jednotlivé prvky lépe zapadají na jednu obrazovku a v zásadě připomínají Epic Games Store.

Cílem všech těchto změn je totiž podle Ubisoftu jediné – poskytnout univerzální rozhraní, kde se už zobrazí všechny vaše hry jednotně, tedy včetně předplatného Ubisoft+, a to společně a přehledně. Z toho důvodu se také mění sledování her u jejich instalace na vaše lokální úložiště. U jednotlivých titulů, které přidáváte na své zařízení, se nyní začne zobrazovat stav jejich instalace (resp. stahování), a uživatelé tak uvidí, zda mohou onu hru už hrát, jak daleko do toho jsou nebo zda je k dispozici nová aktualizace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama