Twitch je zřejmě cílem obřího hacku. Po internetu koluje zdrojový kód a další podrobnosti
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Twitch je zřejmě cílem obřího hacku. Po internetu koluje zdrojový kód a další podrobnosti

Twitch je zřejmě cílem obřího hacku. Po internetu koluje zdrojový kód a další podrobnosti

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 10. 2021 12:52

Populární platforma Twitch, využívaná především pro streamování her, byla zřejmě hacknuta a její kompletní technický backend uvolněn na internet. Na fóru 4chan se dnes měl objevit link na zhruba 125 gigabajtový torrent obsahující zdrojový kód a veškeré informace související s webem. Součástí jsou i informace o finančních vztazích s tvůrci nebo kód připravovaného klienta Vapor, který měl konkurovat Steamu.

Reklama

  • Twitch byl cílem obrovského hacku
  • Na internet dle dostupných informací uniklo prakticky všechno včetně kompletního zdrojového kódu
  • Součástí jsou i informace o plánovaných projektech nebo výplatách tvůrců

Torrent uveřejnil anonymní uživatel. Učinil tak prý proto, aby „podpořil rozrušení a konkurenci v prostředí online video streamování“ a protože „je komunita Twitche odporná toxická žumpa“. Zřejmě jde tedy minimálně z části o osobní mstu platformě jako takové. Torrent je volně ke stažení komukoliv, kdo na fórum zavítá.

S informací jako první přišel web VGC, jemuž prý anonymní zdroje potvrdily legitimitu uniklých dat. Soubory mají obsahovat kompletní zdrojový kód s komentáři sahajícími až k samotným začátkům platformy, výkazy plateb tvůrcům od roku 2019, klienty pro všechny platformy, vývojářské nástroje včetně všech služeb, které Twitch využívá, data všech dalších služeb, které Twitch vlastní (videoherní databáze IGDB nebo modovací aplikace CurseForge), nástroje pro zlepšení ochrany proti hackerům a také podklady připravovaného konkurenta Steamu s kódovým označením Vapor, který zřejmě platforma připravovala ve spolupráci s Amazonem.

Únik může být hrozbou i pro uživatele Twitche, web VGC doporučuje aktivovat dvoufázové ověření přihlášení.

Na internetu už byly zveřejněny tabulky příjmů nejvlivnějších streamerů. Z nich vyplývá, že se příjem některých účtů v období mezi srpnem 2019 a říjnem 2021 blíží k deseti milionům dolarů. Samozřejmě jde ale o data, která za normálních okolností platforma nesdílí, jejich únik tedy může mít pro Twitch (nebo tvůrce samotné) poměrně nepříjemné následky.

Twitch se zatím k úniku nevyjádřil. Hacker ale avizuje, že jde jen o část ukradených dat a v budoucnu by chtěl uvolnit další.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama