Tvůrce Final Fantasy XIV Online se omlouvá za stav nové expanze
i Zdroj: Square Enix
Final Fantasy XIV: Dawntrail Novinka Tvůrce Final Fantasy XIV Online se omlouvá za stav nové expanze

Tvůrce Final Fantasy XIV Online se omlouvá za stav nové expanze

David Bernard

David Bernard

1. 7. 2024 16:00

Milovníci oblíbeného MMORPG Final Fantasy XIV Online se od minulého pátku mohou prohánět předběžným přístupem pro novou expanzi s názvem Dawntrail. Během víkendu však vyvstala řada technických problémů, které hráčům rozšíření komplikují život. Naoki Jošida, producent a režisér hry, přispěchal s oficiální omluvou a slíbil nápravu situace.

Reklama

  • Nová expanze pro Final Fantasy XIV Online se potýká s technickými problémy
  • Nejhorší situace se týká verze pro Xbox
  • Tvůrce hry se za vzniklou situaci omlouvá a slibuje nápravu
  • Rozšíření s názvem Dawntrail je od minulého pátku dostupné v předběžném přístupu
  • Oficiální datum vydání je stanoveno na zítřek (2. července 2024)

Naoki Jošida (známý také pod přezdívkou Yoshi-P), producent a režisér populárního MMORPG Final Fantasy XIV Online, se prostřednictvím příspěvku na webových stránkách hry omluvil za technický stav nové expanze s názvem Dawntrail. Ta sice oficiálně dorazí až zítra, ale již minulý pátek došlo ke spuštění předběžného přístupu. Jošida zkraje příspěvku děkuje všem, kteří se do nového rozšíření pustili. Současně se upřímně omlouvá za výrazné technické problémy, které nový datadisk poslední dny provázejí.

Jednou z řady opravdu nepříjemných chyb je neresponzivita hry na konzolích Xbox, ke které náhodně dochází během přechodů mezi lokacemi. Tvůrci berou situaci vážně a předběžné testy poukazují na potíže s fragmentací paměti. Vzhledem k tomu, že je nutné potenciální opravné aktualizace zevrubně otestovat, na řešení nepříjemné chyby si Xbox hráči pravděpodobně několik dní počkají. Yoshi-P se za způsobené potíže opětovně omlouvá a všem fanouškům děkuje za trpělivost. Neradostnými bugy trpí i raid Dragonsong’s Reprise (Ultimate), náročný trial The Minstrel’s Ballad: Shinryu’s Domain a duty Delubrum Reginae (Savage), kde dochází k problémům, které jsou spjaty s mrazícími herními mechanikami. Stejně jako v případě problémů Xbox verze hry si budeme muset počkat na opravný update.

Třetí potíží, která novou expanzi provází, je nesprávné zobrazování animací u některých hratelných ras. Příčinou je dle Jošidy špatné zadání hodnot, ke kterému došlo během prací na grafické aktualizaci. Řešení všech zmíněných problémů je dle tvůrce oblíbeného MMORPG pro vývojáře vysokou prioritou. Naoki Jošida v závěru omluvného článku podotýká, že vývojářský tým zvažuje nasazení tzv. hotfixu, a to v nejbližších dnech. Pokud se k tomuto kroku autoři odhodlají, máme počítat s technickou údržbou, během které Final Fantasy XIV Online: Dawntrail nebude pro hráče dostupné. Oficiální datum vydání expanze Dawntrail je stanoveno na 2. července 2024. Vstříc novému dobrodružství budete moci vyplout na PC, macOS, PlayStation 5, PlayStation 4 a Xbox Series X/S. 

Final Fantasy XIV: Dawntrail připlouvá na vlnách nové upoutávky
i Zdroj: Square Enix

Final Fantasy XIV: Dawntrail připlouvá na vlnách nové upoutávky

Hráči populárního MMORPG Final Fantasy XIV se během letních měsíců dočkají již pátého rozšíření. Final Fantasy XIV:…

7. 1. 2024 10:50
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama