Třicet let po jedničce. Nástupce legendárního Flashback přifrčí už v listopadu
i Zdroj: Microids
Flashback Novinka Třicet let po jedničce. Nástupce legendárního Flashback přifrčí už v listopadu

Třicet let po jedničce. Nástupce legendárního Flashback přifrčí už v listopadu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

4. 7. 2023 07:05

Milovníci kyberpunku se svého dalšího titulu dočkají v půlce listopadu. Flashback 2, připravovaná akční plošinovka od Microids a designéra původní hry Paula Cuisseta, právě vydala další gameplay trailer, kde se ukazuje datum vydání. V něm je k vidění i srovnání nostalgické scény a aktualizovaného vzhledu pokračování, stejně jako několik záběrů na nová prostředí.

Reklama

  • Pokračování 30 let starého Flashbacku vyjde nakonec 16. listopadu
  • Hra chce zůstat věrná kořenům značky v rámci zcela nové 2,5 grafiky

Po poměrně dlouhém odkladu, který nás potkal v loňském roce, je datum vydání naplánována na 16. listopadu. Flashback 2 bude k dispozici na PC, Switch, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series, přičemž k dostání budou i fyzické edice, včetně limitované a sběratelské.

Limitovaná edice je v tomto případě doplněna o dva další bonusy nad rámec standardní verze – steelbook a digitální soundtrack –, zatímco sběratelská o dalších pět. Mezi ně se řadí digitální verze původního Flashbacku, 8palcová figurka hrdiny Conrada, tři litografie, odznáček a také dva archy samolepek.

Co se týče samotného traileru, v něm je k vidění zcela přepracovaná džungle z prvního dílu. V pokračování je na styl nepovedené reimaginace z roku 2013 tentokrát vykresleno ovšem jako 2,5D, takže je na první pohled sice povědomé, ale v lecčems přeci jen jiné.

I když je tu totiž určitá vlna nostalgie, dochází na nové hrozby díky změně perspektivy. Nepřátele díky 3D prostředí mohou nově nalézt lepší kryt nebo uhnout a zaútočit, což vytváří mix boje, průzkumu a plošinovek, který se může pochlubit i pěkným vizuálem a synth-wave hudbou.

Původní hra Flashback, kterou vydala společnost Delphine Software v roce 1992, sledovala pochopitelně o něco prozaičtější cíle. Dobrodružství agenta Conrada tehdy představila v daleké budoucnosti 22. století, kdy navazovala na hru Another World a měla podobu plošinovky s filmovým rotoskopickým vizuálem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama