Trails of Tenere je Dakar s lepší fyzikou
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Trails of Tenere je Dakar s lepší fyzikou

Trails of Tenere je Dakar s lepší fyzikou

David Plecháček

David Plecháček

8. 10. 2018 10:51 1
Reklama

Těšili jste se na reinkarnaci videoherní adaptace závodů Dakar? My ano, a o to více jsme zklamaní. Kouzlo tohoto sportu tkví v náročnosti, požadavcích na posádky strojů i na stroje samotné, ale také zasazení, kde se odehrává. Je trochu škoda, že závody opustily své rodiště v Africe a ponechaly si jen své jméno po cílovém a zároveň hlavním městě v Senegalu, ale i jihoamerické Andy mají něco do sebe.

Třeba písečné duny, které jsou pro tento motorsport tak charakteristické. Zatím žádná hra nám nenabídla požitek z přejíždění písečných hor, a jak už víme, to samé se nepovede ani letošní novince od studia Bigmoon. Kde ale zklame jeden, tam to zkusí někdo jiný. Třeba neznámé studio nothke.

Tento nepočetný (jednočlenný) tým se snaží vytvořit motocyklovou hru, která se inspiruje příběhem Thierryho Sabine. Právě on stojí za konceptem legendárních závodů Paříž-Dakar. V roce 1977 se totiž ztratil v poušti Tenere během závodu z Abidžanu do Nice. Právě tam si uvědomil jedinečnost tohoto zasazení, a proto ještě ten rok přišel s prvním ročníkem slavných závodů.

Trails of Tenere tento příběh dokumentuje. Kromě příběhu by ale hráče měla zajímat především fyzika. Jak autor podotýká, snaží se vytvořit ten nejrealističtější zážitek, jak jen to jde. Na hráče by neměly působit žádné nepatřičné síly, záleží jen na vás/jezdci, vaší motorce a podkladu, na kterém se pohybujete – v tomto případě na písku.

Zní to hezky, ale my víme, že nebudete věřit tak dlouho, dokud hra nevyjde. A ví to i sám autor. Proto si může každý alfaverzi stáhnout a zhodnotit, jak dobře se Trails of Tenere hraje. Pokud ale nechcete využít této nabídky, možná oceníte přiložené video, které ukazuje současný stav hry. Trails of Tenere můžete stahovat zde. A nezapomeňte nám říct, co na něj říkáte.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama