Total War: Warhammer 3 slaví úspěch. Spojená kampaň všech tří dílů zvedla čísla hráčů desetinásobně
i Zdroj: Steam
Total War: Warhammer 3 Novinka Total War: Warhammer 3 slaví úspěch. Spojená kampaň všech tří dílů zvedla čísla hráčů desetinásobně

Total War: Warhammer 3 slaví úspěch. Spojená kampaň všech tří dílů zvedla čísla hráčů desetinásobně

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

28. 8. 2022 10:25

Betaverze Immortal Empires, jež v rámci Total War: Warhammer 3 spojuje obsah celé trilogie, došla k majitelům všech tří her 23. srpna. Dlouho předtím už byla nicméně vysoce očekávaná, takže dávalo smysl, že nabídka desítek ras a více než dvou set frakcí přiláká mnoho hráčů. A jak svědčí současná čísla Steamu, skutečně i přilákalo.

Reklama

  • Megakampaň Immortal Empires pro nejnovější Total War: Warhammer 3 vedle k podstatnému přírůstku hráčů
  • Během spuštění betaverze naskočilo do hry 120 tisíc hráčů oproti jinak běžným 8–12 tisícům

Jak upozorňují na konto třetího dílu redaktoři PC Gameru maximální počet hráčů, kteří hru hráli v jeden moment, dosáhl při vydání v únoru na více než 166 tisíc. Pro srovnání můžeme přidat, že vydání prvního a druhého dílu si vedle o chlup hůře. V případě jedničky šlo dobově o 113 tisíc hráčů a u druhého dílu o 72 tisíc hráčů.

Pochopitelně, takováto čísla nejsou obecně moc určující. Je obecně dáno, že při vydání jakékoli hry takto započítáte i fanoušky, kteří se nakonec vrátí ke staršímu dílů, nebo nováčky, jejichž zájem zase opadne. Jen za poslední tři měsíce lze tak vysledovat, že souběžný počet hráčů nejnovějšího dílu spadl denně na 8–12 tisíc hráčů. S beta verzí Immortal Empires se nicméně znovu vyšvihl. Od 23. srpna se počet uživatelů více než zdesetinásobil, čímž dosáhl skoro 120 tisíc. Od té doby zůstala navíc relativně stabilní a v denní špičce dosahuje hranice okolo 100 tisíc uživatelů. 

Při uvážení celkového žebříčku platformy Steamu jsou tato čísla úspěchem i při srovnání s konkurencí. Se stávajícím obsahem, který přilákal i hráče starších dílů, je třetí díl série 11. nejhranější hrou podle počtu aktuálních uživatelů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama