The Outlast Trials dostává datum zahájení předběžného přístupu. Na první hororové zážitky dojde před začátkem léta
i Zdroj: Red Barrels
Novinka The Outlast Trials dostává datum zahájení předběžného přístupu. Na první hororové zážitky dojde před začátkem léta

The Outlast Trials dostává datum zahájení předběžného přístupu. Na první hororové zážitky dojde před začátkem léta

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

11. 3. 2023 07:55

Studio Red Barrels potvrzuje, že se blíží k dokončení dlouho oznámeného třetího dílu série Outlast, The Outlast Trials. Hra byla oznámena už v roce 2019 jako kooperativní variace na hororový hit předchozích dílů, a přestože k plánovanému vydání v letech 2021 a následně 2022 nakonec nedošlo, dozvěděli jsme se, že nás vývojáři chtějí nechat hrát už relativně brzy. V rámci nové informace odhalují datum startu předběžného přístupu.

Reklama

  • The Outlast Trials za pár měsíců vstoupí na PC do předběžného přístupu
  • K události dojde 18. května, kdy se hra zpřístupní v rámci Steamu a Epic Game Store

Hororový titul, který má v early accessu vyjít takřka šest let po druhém dílu, bude zatím k dispozici pouze na PC, a to od 18. května. V tento datum se po nedávné uzavřené betě, do které se zaregistrovalo asi milion hráčů dostane celkem na dvě služby – Steam a Epic Games Store –, přičemž autoři zatím neodhalili, jakou část hry bude obsahovat. 

„Uzavřená beta byla pouze drobnou ochutnávkou toho, co nás v The Outlast Trials čeká," řekl spoluzakladatel Red Barrels Philippe Morin. „První kolo ochotných účastníků, kteří se zúčastnili našich testů, nám poskytlo důležitou zpětnou vazbu a velmi zajímavé údaje, které jsme využili ke zlepšení zážitku."

Zkoušky, které nás naopak oproti betatestu ve hře čekají v méně příjemném duchu, nás zanesou do období studené války. Zlovolná společnost Murkoff, která je známá hráčům minulých her, znovu hledá "dobrovolníky" pro své experimenty, přičemž tyto zkoušky prověří nejen jejich morálku, ale i příčetnost, a to jak sólo, tak až ve čtyřech hráčích. Pokud jste tedy hráli starší hry, nejspíše již víte, co vás čeká. Utíkáte a plížíte se nocí, abyste zůstali co nejdéle naživu, přičemž nově odemykáte i vylepšení, jež vám poskytnou krátkodobou výhodu.

„V duchu série Outlast spočívá základní hratelnost hry ve vyhýbání se nepřátelům, skrývání se před nimi a snaze utéct,“ dodává popisek na Steamu. Murkoff vám poskytne nástroje, které můžete použít ke zvýšení svých schopností skrývání, vytváření příležitostí k útěku, zpomalení nepřátel a další. Tyto nástroje si však budete muset zasloužit a tvrdě následně pracovat i na jejich vylepšení.“

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama