The Outer Worlds zamíří ve vylepšené verzi na PS5, Xbox Series a PC. Nová edice vyjde už příští týden
i Zdroj: Obsidian Entertainment
The Outer Worlds Novinka The Outer Worlds zamíří ve vylepšené verzi na PS5, Xbox Series a PC. Nová edice vyjde už příští týden

The Outer Worlds zamíří ve vylepšené verzi na PS5, Xbox Series a PC. Nová edice vyjde už příští týden

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

27. 2. 2023 17:40

Private Division, které v roce 2019 vydalo skvělé sci-fi RPG studia Obsidian s názvem The Outer Worlds, oznámilo, že hra dostane kompletně novou verzi pro aktuální konzolovou generaci a PC. Nová verze, která tímto způsobem oficiálně vyjde na Xbox Series, PS5 a PC, ponese název Spacer's Choice Edition a vyjde už příští týden 7. března. Očekává se změna grafiky a přibalení všech DLC.

Reklama

  • RPG The Outer Worlds (neplést s Outer Wilds) dostane 7. března graficky vylepšenou edici pro Xbox Series, PS5 a PC (Steam, GOG i Epic Game Store)
  • Edice nabídne možnost upgradu a obsáhne obě dosud vydaná příběhová rozšíření

Podle vydavatele, který tak konečně potvrdil loňské náznaky ratingové komise, obsahuje edice jak změny grafické, tak i výkonové. Dle oficiální informace jde ve většině zejména o následující aspekty: vyšší rozlišení, dynamický systém počasí, přepracované nasvícení světa i zpracování prostředí, plynulejší chod hry, rychlejší nahrávání a vylepšené detaily postav. Konkrétně pro konzoli PS5 bylo pak přidáno ještě několik novinek. Hra bude mít např. plnou podporu ovladače DualSense, se kterou se pojí i haptická odezva a adaptivní triggery, a dále (stejně jako na Xbox Series X) poběží ve 4K při 60 snímcích za sekundu.

S ohledem na změny obsahové, kterých je o poznání méně, jde pak o jednu, popř. dvě, pokud jste hráli jen základní hru. Došlo totiž na zvýšení limitu úrovně hráče (na nespecifikovanou úroveň), přičemž hru provází i obě dříve vydaná příběhová rozšíření: Murder on Eridanos a Peril on Gorgon

Co se týče ceny, ta se ve všech případech odvíjí od toho, co již ze hry vlastníte. Pokud tedy např. nejste majitelem obou DLC i základní hry, zaplatíte za edici 50 liber, tedy asi 1350 korun (s možností odlišné ceny pro náš region). Pokud se nicméně řadíte k těm, kteří již teď vlastní tento obsah a chtějí jen o něco hezčí grafiku, můžete Spacer's Choice Edition mít za asi 220 korun. 

The Outer Worlds zamíří ve vylepšené verzi na PS5, Xbox Series a PC. Nová edice vyjde už příští týden
i Zdroj: Private Division / Obsidian Entertainment
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama