The Last of Us posloužilo jako inspirace tvůrcům Star Wars Eclipse, vývoj údajně odstartoval teprve před rokem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka The Last of Us posloužilo jako inspirace tvůrcům Star Wars Eclipse, vývoj údajně odstartoval teprve před rokem

The Last of Us posloužilo jako inspirace tvůrcům Star Wars Eclipse, vývoj údajně odstartoval teprve před rokem

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

31. 1. 2022 08:45

Během sledování posledních The Game Awards jsme byli svědky oznámení další hry z produkce studia Quantic Dream, potvrdily se spekulace, že nové dobrodružství buduje pod záštitou značky Star Wars. A zatímco tým pod dohledem Davida Cage k Eclipse mnoho neřekl, z neoficiálních kanálů se k nám hrnou další a další informace.

Reklama

  • Objevily se další informace o hře Star Wars Eclipse
  • Pobočka v Montrealu pracuje na multiplayeru, gameplay prvcích a level designu
  • V Paříži vznikají filmečky, výtvarný design a příběh

S další várkou přispěchal insider AccountNGT, který se postaral o zveřejnění screenshotů zhruba týden před oficiálním oznámením. Nyní plynule navazuje na předchozí tvrzení, přičemž připomíná, že bude Eclipse zasazeno do otevřeného světa. 

Zmiňuje se například o multiplayeru. Na něm údajně pracuje tým v Montrealu, který má zároveň na starost také konkrétní herní prvky a level design. Inspiraci podle všeho čerpá z práce kolegů z Naughty Dog, konkrétně z The Last of Us, zmíněno je však také Star Wars Jedi: Fallen Order, tomu by Eclipse zase mělo odpovídat v akčních pasážích. Tým v Montrealu údajně teprve pracuje na prototypech.

V začátcích jsou ovšem také vývojáři z pobočky v Paříži pracující na filmečcích, celkovém uměleckém směru a příběhu. Z minulých zpráv víme, že se na scénáři podílí i sám David Cage, ani on ale zatím nemá dopsáno, což jen podtrhuje, že je projekt skutečně teprve v rané fázi. Insider ostatně přímo zmiňuje, že práce započaly teprve začátkem roku 2021. V Paříži se pracuje i na modifikacích enginu, který musel být výrazně přepracován, aby odpovídal konturám open-world zážitku. 

Je nad slunce jasné, že Quantic Dream stráví s vývojem Eclipse několik dalších let, je skoro až s podivem, že byl projekt oznámen tak brzy. Právě zde se zároveň skrývá vysvětlení, proč o hře autoři zatím příliš nemluví, v této fázi si totiž nikdo nemůže být jistý, jak to celé dopadne.

Insider naznačil, kdy by mohlo vyjít Star Wars Eclipse. Na hře se údajně výrazně podílí David Cage
i Zdroj: Hrej.cz

Insider naznačil, kdy by mohlo vyjít Star Wars Eclipse. Na hře se údajně výrazně podílí David Cage

Oznámení Star Wars Eclipse bezesporu patří mezi ta největší překvapení letošních The Game Awards, zároveň však s největší…

13. 12. 2021 08:00
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama