The Invincible už žádný odklad asi nečeká. Datum vydání připadá na podzim
i Zdroj: Starward Industries / 11 Bit Studio
Novinka The Invincible už žádný odklad asi nečeká. Datum vydání připadá na podzim

The Invincible už žádný odklad asi nečeká. Datum vydání připadá na podzim

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

22. 8. 2023 07:55

Vydavatelství 11 Bit Studio v mezičase přípravy Frostpunk 2 oznámilo, kdy se dočkáme jimi vydávané adventury The Invincible. Titul byl poprvé oznámen už v roce 2020, kdy se nadějně očekávalo vydání v roce 2021. Poté se však vše zkomplikovalo a hra byla odložena. Vydání se nejdřív posunulo na rok 2022 a dále i na rok 2023. Aktuálně je vše nastaveno na letošní podzim, kdy už vše vypadá jistě. Konkrétně se máme dočkat 6. listopadu, kdy vyjde plná verze po předchozím demu.

Reklama

  • Příběhová sci-fi adventura The Invincible dostala pevné datum vydání
  • Po několika dlouhých odkladech vyjde nakonec během 6. listopadu

Hru vyvíjí Starward Industries, kteří se nijak netají tím, odkud vzali inspiraci. Hra vychází ze stejnojmenného románu Stanisława Lema (u nás zvaného jako Nepřemožitelný), jenž je jinak znám i jako autor románu Solaris z roku 1961.

Jak už prozradily starší vývojářské deníky, hra není v tomto případě adaptací 1 ku 1, ale je velice věrná. Například se opět točí kolem stejných motivů, jaké poháněly dílo z roku 1964. Prvky hry jsou tedy například motivy jako vesmírná pouť, užívání zastarale působících nástrojů nebo také velké tajemno. 

Naše hlavní postava se totiž potýká s nepříjemným úkolem, který je tajemnem přímo protkán. Na její titulní lodi se v osamocení ocitla na písečné planetě Regis 3, přičemž jejím úkolem je najít pohřešované členy posádky, které ji sem doprovázeli. 

Pokud jste hráli demo, víte dobře, že prostředkem jejich nalezení budou hlavně různé prvky herního prostředí. Vzpomeňme např. na všechny ty tajuplné stopy a ukryté audiodeníky, které po sobě postavy nechaly už v demu, a nejspíše vám dojde, na čem hra stojí. Mimo těchto vodítek nemáte totiž zhola nic, abyste je našli. K nalezení posádky musíte tak využít vždy jen to málo, co máte, což znamená papírové mapy, vysílačku a pár vědeckých nástrojů (jako např. scanner).

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama