The Callisto Protocol slibuje next-gen horor
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka The Callisto Protocol slibuje next-gen horor

The Callisto Protocol slibuje next-gen horor

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

13. 12. 2020 07:50 1
Reklama

Uplynulé dny strávené ve stínu Cyberpunku a akce Game Awards přinesly mnoho nového. Jedním z příkladů příjemného překvapení bylo oznámení hororové akce The Callisto Protocol, na jejímž vytváření se podílí část tvůrců série Dead Space. 

Debut nově založeného studia Striking Distance má podle slov hlavního představitele týmu, Glena Schofielda, přinést dosud neviděný zážitek a pohled na hororovou akci. Překvapivou novinkou se stala převážně zpráva, že příběh má být zasazen do univerza battle royale PUBG, a to zhruba 300 let po nynějších událostech. V tomto bodě tedy dochází k protnutí s veřejně známou informací, že tým Striking Distance vznikl během minulého roku z iniciativy PUBG Corporation.

Jak můžete sami vidět z traileru, podobně jako ve zmíněném Dead Space ani The Callisto Protocol nezapře sci-fi zasazení a využití monster. Když už je řeč o strastiplném osudu Isaaca Clarka, konkrétně ten je skrze ukázku připomenut opakovaně – ať už zeleně zářícím implantátem u šíje hlavy viděné postavy, knihami s odkazem na inženýrství, nebo přímo iniciály odkazující na jeho maličkost. Inu, nostalgie autorů se zde nezapře.

Aby toho nebylo málo, Striking Distance v navazujících rozhovorech prozradili, že hra bude cílit na plné využití haptické odezvy a 3D zvuku. Tento mix má spolu s příslibem dechberoucí grafiky tvořit základní pilíř v budování uvěřitelného a vtahujícího hororu. Dočkat bychom se měli někdy během roku 2022 na Xbox Series, PS5 a PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama