Terraria na Google Stadia nakonec vyjde
i Zdroj: Re-Logic
Novinka Terraria na Google Stadia nakonec vyjde

Terraria na Google Stadia nakonec vyjde

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

27. 2. 2021 07:50

Počátkem tohoto měsíce se zdálo, že spor mezi spoluautorem Terraria, Andrewem Spinksem, a Googlem, skončí u rozhodnutí studia nevydat port svého titulu na Google Stadia. V návaznosti na nynější vyřešení nastalého problému došlo však k přehodnocení rozhodnutí, a titul na streamovací platformu nakonec dorazí.

Reklama

Intenzivní spor mezi oběma stranami vznikl poté, co Google znenadání zablokoval vývojáři přístup k oficiálnímu YouTube kanálu Terraria a následně i účtům v souvisejících službách. Tímto způsobem přišel Spinks bez dodaného vysvětlení o jakoukoli možnost spravovat uložená data na Google disku, knihovně Google Play, YouTube i Gmailu. Což později vedlo k jeho prohlášení, že spolupracovat s Googlem byla chyba a že nadále nechce mít s touto společností nic společného.

V důsledku měsíčního naléhání studia i fanoušků z řad hráčů se naštěstí ale povedlo přimět Google ke komunikaci, vyjasnění situace a navrácení dříve odebraného přístupu. „Vzhledem k úsilí, které členové týmu Stadia – stejně jako naši partneři v 505 Games – do přípravy portu vložili, jsme se rozhodli pokračovat v původním plánu a vydat Terraria na Google Stadia," okomentovalo studio situaci ve svém posledním příspěvku.

Titul prozatím nemá na platformě Googlu pevně stanovené datum vydání. I přes to je však dobré vědět, že se zde hra v budoucnu objeví.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama